Search for content, post, videos

Mituri false despre barbati

Barbatii sunt obsedati de sporturi, masini si gadgeturi. Femeile sunt niste romantice incurabile care nu se pricep la matematica.

Acestea sunt doar cateva dintre miturile cele mai intalnite cu privire la barbati sau femei. Sunt ele doar stereotipuri sexiste sau in mare sunt adevarate? In cele ce urmeaza, vom analiza impreuna adevarul si fictiunea din spatele a patru dintre cele mai importante mituri legate de barbati:

1.Barbatii nu sunt la fel de emotionali ca si femeile.

Adevarul: Ultimele studii psihologice si sociale releva faptul ca de fapt, femeile si barbatii experimenteaza in general aceleasi niveluri sentimentale, cu atat mai mult cand este vorba de tristete. Ce-i drept, femeile vor ajunge mai repede la cutia cu servetele, ceea ce inseamna ca ambele sexe pot fi la fel de emotionale dar ca femeile sunt mai susceptibile in a si le exprima in vreme ce barbatii sunt mai inchisi.

2.Barbatilor nu le place sa comunice.

Adevarul: Barbatii comunica altfel decat femeile, dar acest lucru nu inseamna ca sunt necomunicativi. Diferentele apar insa la felul comunicarii. De exemplu, potrivit psihologilor, barbatii isi negociaza in mare masura statusul in cadrul grupului prin intermediul conversatiilor, in vreme ce femeile folosesc limbajul, in principal, pentru a-si comunica emotiile si a negocia apropierea si intimitatea.

3:Barbatii se gandesc incontinuu la sex.

Adevarul: De multe ori auzim spunandu-se despre barbati ca se gandesc la sex la fiecare sapte secunde. Expertii insa ne asigura ca acest lucru nu este decat un mit al societatii in care traim, fara baze in realitatea concreta. Potrivit rezultatelor obtinute de specialisti, doar 54% dintre barbati se gandesc la sex de mai multe ori pe zi, in vreme ce 43% dintre ei se gandesc la sex la intervale mai lungi, saptamanal sau lunar. In fine, cei 3% ramasi, nu se gandesc la sex nici macar o data pe luna. In acelasi timp, doar 19 procente din femei se gandesc de mai multe ori pe zi la sex, 67 de procente o data pe luna si 14% mai rar. In concluzie, barbatii se gandesc la sex mai mult decat femeile dar nu intr-atat de mult pe cat credeam noi.

4.Barbatii vor sa evite mariajul.

Adevarul: Barbatii se gandesc la mariaj la o varsta mai mare decat femeile dar, in general, majoritatea ajung sa poarte verigheta. Desi datele statistice arata ca in randul tinerilor femeile sunt casatorite intr-un procent mult mai mare, situatia tinde sa se egalizeze oarecum odata ce analizam barbatii trecuti de 30 de ani, varsta de la care si ei, isi doresc ami mult casatoria decat in perioada anterioara de viata.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *