Search for content, post, videos

Mit sau adevar: produsele afrodisiace chiar cresc apetitul sexual? Vezi lista lor

In contextul in care peste 60% din femei sufera de disfunctii sexuale la un moment dat de-a lungul vietii, iar trecerea timpul asupra casnicie face mai mult rau decat bine din punct de vedere al sexului, este de la sine inteles de ce multe persoane spera sa gaseasc salvarea in produsele afrodisiace.

 

Cand vine vorba de produse afrodisiace, nu ar trebui sa le subestimam puterea. Acestea sunt, de regula, alimente despre care se spune ca au capacitatea de a stimula simturile, vederea, mirosul, gustul si atingerea, si determina functiile senzoriale sa se puna in slujba unei singure activitati: sexul.

 

Produsele afrodisiace chiar pot creste apetitul sexual, dar nu asa cum cred multi dintre noi!

 

Nu exista nicio dovada stiintifica ce atesta ca un afrodisiac stimuleaza organele sexuale. Dar anumite mancaruri si activitatea in sine, cea de a manca, pot sugera conotatii sexuale creierului, care ulterior stimuleaza libidoul.

 

Rapita salbatica, ceapa, prazul, sparanghelul, anghinarele si macrisull sunt printre primele produse alimentare afrodisiace consemnate in istorie. Se spune despre ele ca cresc apetitul sexual, dar si numarul de spermatozoizi din lichidul seminal al barbatului.

 

Si fructele “voluptoase”, cu curbe, precum merele si pere, erau considerate la randul lor afrodisiace, in timp ce despre fructele cu multe seminte, de tipul rodiile, se spunea ca sunt un “leagan al fertilitatii”.

 

Stridiile sunt alte alimente considerate afrodisiace, dar biologia moderna a demonstrat ca ele au mai degraba un efect placebo, decat un real, pentru ca nu contin, de fapt, niciun fel de substanta excitanta. Sunt facute din apa, proteine, carbohidrati si grasime, putina sare si glicogen, dar si potasiu si calciu, in cantitati mici. Cam atat si nimic excitant. Insa ce le-a adus renumele de mancare afrodisiaca a fost forma si textura.

 

Insa ciocolata este dovedita stiintific a fi capabila sa favorizeze excitarea. Si aztecii intuiau acest lucru, fiind un produs rafinat si ravnit. Abia mai tarziu oamenii de stiinta au descoperit ca ciocolata contine o substanta chimica denumita feniletilamina care stimuleaza sistemul nervos central, responsabil si de excitare. Pe de alta parte, corpul uman nu este receptiv la cantitati mici de feniletilamina, cat contine ciocolata. Cu toate acestea, textura, topitul in timp ce este plimbata prin gura cu limba, face ciocolata sa fie, in continuare, unul dintre cele mai potente afrodisiace.

 

In prezent, psihoterapeutii sexuali si chimistii au determinat ca exista cinci caracteristici ale produselor afrodisiace: finetea texturii, densitatea, cremozitatea, natura exotica si cat de picant este.

 

Pe langa acestea, conteaza enorm forma, iar in cazul alimentelor excitante, mai subtil este mai sexi decat prea evident. Astfel ca produsele cu forme falice sau “voluptoare”, precum si cele exotice si rare, de regula, au capacitatea de a schimba perceptia oamenilor asupra lor. Asadar, pentru un cuplu care sta la masa, chiar si un sparanghel va arata sexi, pentru ca poate face aluzia cu penisul, cel putin in mintea celor doi parteneri.

 

Totodata, sa nu uitam de efectul placebo. Atat de mult s-a vorbit despre calitatile afrodisiace ale anumitor produse incat, odata consumate, ele pot creste libidoul doar prin autosugestie.

 

Daca o persoana mananca stridii pentru ca stie ca ar putea sa ii cresca libidoul, se prea poate sa aiba performante sexuale mai bune doar datorita efectului placebo.

 

Unul dintre consumabilele care nu sunt afrodisiace, desi se foloseste ca mijloc de relaxare, este alcool. Desi un strop de alcool te poate destinde, motiv pentru care activitatea sexuala, mai ales inceputul, scapa de presiunea unei luciditati prea mari, prea mult alcool strica toata treaba.

 

Cat de mult alcool e prea mult pentru un libido crescut? Aceeasi cantitate de alcool care te impiedica sa te sui la volan (sau ar trebui, cel putin) este suficienta pentru a-ti scadea performantele in pat.

 

Dincolo de gust si de forma, si mirosul conteaza extrem de mult pentru excitare. Se stie prea bine ca unele mirosuri de piele (de la anumite persoane) ne pot excita si fara sa le atingem, iar altele ne pot taia cheful una-doua.

 

Prajiturile cu ciocolata, painea calda, placinta de mere abia scoasa din cuptor, toate acestea sunt alimentele pe care papilele noastre gustative le anticipeaza prin miros. Astfel ca si mirosul unei persoane poate anticipa, intr-un mod sau altul, o partida sexuala incredibila sau una mediocra.  

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *