Search for content, post, videos

Mic ghid de supravietuire in relatie: 6 moduri de a trece peste inselat

Dupa ce persoana iubita te-a inselat, este dificil sa mai ai incredere in oricine, sa-ti deschizi sufletul. Nu degeaba se spune: „Dupa ce te arzi cu ciorba, sufli si in iaurt”.

Dupa ce ti-ai pus sufletul in palma unui om care a strans pumnul pana ti l-a strivit, daca persoana iubita ti-a inselat toata increderea inselandu-te, iar relatia de cuplu s-a terminat cu despartire, casnicia cu divort, cum sa-ti mai deschizi sufletul in fata unui alt om, cum sa te mai increzi in aparentele sale bune intentii? Din pacate, experientele esuate in iubire au repercusiuni asupra relatiilor ce urmeaza dupa, lipsindu-ne de sentimentul de siguranta si de incredere atat in ceilalti, cat si in noi insine. In astfel de situatii, tot ce trebuie sa constientizam este ca, vrem, nu vrem, totul curge, totul merge inainte, inclusiv noi. Insa depinde de noi „cum mergem inainte”, in picioare sau taras. Iata cateva moduri de a trece mai usor peste o tradare in dragoste cum este inselatul si a pasi inainte in picioare!

1. Invata din experienta

Nu prea exista probleme in relatie care sa justifice actul infidelitatii. Poate te-ai concentrat prea mult pe munca, poate ti-ai refuzat partenerul in pat destul de des, poate ai incetat sa-i arati ca-l apreciezi. Indiferent de greseala ta, inselatul nu este justificabil. Problemele aparute intr-o relatie prezinta vinovatie dubla, adica ambii parteneri se fac vinovati de ele si trebuie sa caute, prin discutii deschise, solutii pentru rezolvarea lor. Inselatul nu este justificabil. Asta este una dintre invatamintele pe care le poti trage dupa ce ti-a rupt sufletul persoana iubita prin inselat. Invata sa abordezi situatiile cu o mai mare precautie si nu neglija neplacerile din relatia de cuplu, discuta despre ele, despre nemultumirile tale, despre cum sa va imbunatatiti relatia de cuplu inainte ca o mica problema sa degenereze intr-un act de tradare.

2. Daca ai suspiciuni, descopera sursa lor

Poti avea suspiciuni privind ce face partenerul in lipsa ta fie din cauza comportamentului lui, fie din cauza propriei temeri de a fi inselata, care te face sa citesti intre randuri ceea ce nu este acolo. Oricum ar fi, fa tot posibilul sa-ti dai seama care este sursa suspiciunilor tale.

3. Asigura-te ca ai depasit emotional fosta relatie

Daca starea ta de spirit este tulburata de infidelitatea fostului partener, daca actuala relatie are parca ceva similar cu fosta relatie, atunci se prea poate sa ai inca sentimente reziduale din trecut si nu este vorba de vreo intuitie speciala cu privire la ce face actualul partener. Doar depasind vechea relatie poti gasi linistea si fericirea in noua relatie. In caz contrar, sustii practic un fel de m\E9nage \E0 trois, relatia din prezent fiind formata din tine, partenerul actual si fostul care te-a inselat. Intr-o astfel de dinamica nu exista nici liniste, nici fericire.

4. Pune intrebari

Vorbeste, intreaba, raspunde, comunica. Oricum ar fi, asigura-te ca mentii un contact viu, dinamic cu actualul partener. Daca in discutii va completati frazele unul altuia, inseamna ca exista un mare potential de comunicare si empatie intre voi doi.

5. Mizeaza pe sinceritate

Persoanele care nu sunt in totalitate sincere, care isi ascund emotiile, sentimente si care chiar mint cu privire la anumite activitati minore din viata lor atrag, mai mereu, persoane la fel de nedemne de incredere, care emana aceeasi energie. Cu cat manifesti mai multa sinceritate, dar fara a leza persoana de langa oferind detalii incomode despre fosta relatia, cu atat vei atrage de partea ta oameni demni de incredere.

6. Gandeste-te cum iti poate influenta copilaria cursul vietii

Daca in viata ta amoroasa exista un tipar, daca te indragostesti mereu de acelasi tip de persoane si, mai mult, ele ajung sa calce stramb, se prea poate ca aceasta sa fie „formarea” ta pe masura ce ai crescut. Practic, se intampla deseori sa ne lasam atrasi de oameni care ne ofera acel semntiment de familiaritate, ca un miros special pe care-l asociem cu prajiturile bunicii, spre exemplu. Este un magnetism care se creeaza si fiecare il are axat pe anumite aspect. Daca magnestimul te atrage catre acelasi tipar uman care ajunge sa te dezamageasca, incearca sa-ti revizuiesti copilaria si adolescenta pentru a-ti da seama de ce te atrage si, bineinteles, sparge tiparul!

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *