Search for content, post, videos

Metode contraceptive

   Metodele de contraceptie sunt folosite pentru a ne proteja de sarcini nedorite si contra bolilor cu transmitere sexuala.

Sunt o varietate de metode care s-au dezvoltat tocmai pentru protectia dumneavoastra, existand o multime de posibilitati din care puteti alege.

Cele mai populare metode contraceptive sunt pilulele si prezervativul.

Pilulele contraceptive

Pilulele contraceptive sunt cele mai populare deoarece ofere o varietete de beneficii: impiedica aparitia unei sarcini nedorite, ajuta la reglarea menstruatiei. Totodata acestea micsoreaza perioada de menstruatie si deasemenea s au dovedit a fi benefice contra acneei.

Hormonii din pilule au rolul de a opri ovulatia si astfel neexistand ovule nu exista fertilizare. Dezavantajul pilulelor contraceptive este ca nu ofera nici un tip de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, lucru de care ar trebui sa ne temem cel mai mult.

Efectele secundare ale contraceptivelor sunt durerile de cap, greata si uneori cresterea in greutat. Aceste efecte dispar dupa ce organismul se obisnuieste cu pilulele. Efectele secundare rare sunt coagularea sangelui, crizele cardiace in cazul in care sunteti fumator, obez diabetic sau suferiti de hipertensiune arteriala. Tocmai de aceea contraceptivele au prescriptie medicale si dumneavoastra ar trebui sa consultati medicul specialist inainte de a utiliza pilulele contraceptive. Medicul va decide ce tip de anticonceptionale sunt necesare pentru organismul dumneavoastra.

Prezervativele

Prezervativele sunt facute de cele mai multe ori din latex. Exista cateva dimensiuni disponibile pe piata, unele marci folosesc chiar si substante chimice care sa -ucida- sperma. Prezervativul impiedica sperma sa intre in contact cu vaginul atunci cand barbatul ejaculeaza ferindu-va de o sarcina nedorita. Acestea metoda ofera totodata si protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, dar fara a garanta 100%. Prezervativul se poate rupe sau se poate fisura in timpul actului sexual astfel aparand riscul de a fi infectat sau de a ramane insarcinata.

Prezervativul feminin

Prezervativul pentru femei arata ca un mic capac, fiind realizat din spuma poliuretanica. Acesta este inserat in vagin inainte de a incepe un contact sexual. Pachetul are instructiuni privind inserarea si utilizarea produsului.

Alte metode contraceptive posibile dar nu la fel de populare sunt:

– injectiile contraceptive

– diafragma

– steriletul

– sterilizarea

De retinut este ca atunci cand ambii partenerii au fost testati medical si nu sufera de nici o boala cu transmitere sexuala, metodele contraceptive trebuie utilizate impotriva sarcinilor nedorite. Barbatul cand este excitat sexual secreta un fluid in care se afla spermatozoizi, asstfel chiar daca ejacularea are loc in exteriorul vaginului, totusi puteti ramane insarcinata.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *