Search for content, post, videos

Minciunile din mesaje: cum iti dai seama ca a mintit in sms, pe Facebook si Messenger

Mesajele trimis de pe telefonul mobil le-au usurat oamenilor obiceiul de a minti.

Este mai usor sa minti butonand ceva decat spunand cu voce tare neadevarul. Multi oameni aleg sa trimita mesaje atunci cand spun o minciuna, decat sa sune, tocmai de teama de a nu se dea de gol din tonul vocii.

“Ajung cu intarziere la munca. Imi pare rau, dar a trebuit sa dau o fuga urgenta la doctor” – iata un mesaj mincinos pe care-l poti trimite cu usurinta sefului in acele dimineati cand efectiv nu poti sa te trezesti ca sa ajungi la munca – poate pentru ca ai stat treaz/a pana tarziu.

“Nu pot ajunge la masa. Lucrez si duminica” – iata un mesaj mincinos trimis parintilor, spre exemplu, care insista sa vii la masa in familie de care tu nu ai niciun fel de chef, pentru ca nu-ti arde sa asculti rudele proaste de gura in putinele zile libere pe care le ai.

Insa, mai nou, s-a descoperit ca poti identifica minciuna din mesajul primit pe telefon. Cum? Potrivit unui studiu, inaintea minciunii scrise in sms este, adesea, o pauza mai lunga. Mai mult, atunci cand cineva asteapta raspunsul tau, celui care stie ca va scrie un mesaj in care baga o minciuna ii ia mai mult timp sa il redacteze – mai exact, oamenilor le ia cu 10% mai mult timp sa scrie un mesaj mincinos decat daca scriu un mesaj in care spun adevarul.

Asadar, data viitoare cand astepti un raspuns prin telefon de la cineva si acestuia ii ia prea mult timp sa ti-l trimita, iar tu stii ca nu este prins cu nimic altceva, se prea poate ca acela sa stea sa gandeasc minciuna si sa o formuleze potrivit astfel incat sa fie cat mai credibila. Pe de alta parte, se poate sa fie mai putin priceput in a tasta pe mobil sau poate chiar este in incapacitate de a trimite un mesaj sau a da un telefon, fiind prins in trafic sau intr-o sedinta de urgenta.

Totusi, raspunsurile scrise primite cu usoara intarziere sunt, mai mereu, apanajul minciunilor, iar acest lucru este perfect valabil si atunci cand porti o discutie in scris pe Facebook sau pe Messenger.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *