Search for content, post, videos

Lucruri pe care femeile le fac mai bine decat barbatii

Mda! O stim de ceva vreme dar acuma venim si cu dovezi concrete: femeile sunt mai bune decat barbatii la aproape orice ar intreprinde.

Orice pot face barbatii putem si noi: de la a prinde criminalii pana la conducerea unui stat, nimic nu ne este imposibil. In noua sa carte, “Man Down”, autorul Dan Abrams, care lucreaza si ca analist la televiziunea Americana ABC, ne dezvaluie cele mai importante astfel de dovezi. Iata 5 dintre acestea pe scurt.

1. La volan
Da, toata lumea stie ca barbatii nu prea cer indicatii chiar si atunci cand nu stiu drumul. Sunt insa lucruri mai importante decat mersul pe bajbaite. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Carnegie Mellon, barbatii au cu 77% mai mari sanse sa fie implicati/ sa cauzeze un accident rutier decat femeile. Acest lucru se intampla probabil datorita unei agresivitati in trafic mult mai ridicate a soferilor barbati. Un alt studiu realizat pe traficul din New York din ultimii 5 ani, releva faptul ca nu mai putin de 80% din accidentele in care au fost implicati si pietoni si care au condus la ranirea grava sau chiar decesul acestora au fost provocate de soferi barbati.

2. La masa de jocuri
Jocurile de noroc sunt considerate de multi drept ultra masculine. Un studiu realizat insa pe nu mai putin de 40.000 de jucatori inraiti ne schimba oarecum perceptia: femeile sunt mult mai bune la plasarea pariurilor, evaluarea riscurilor si implicit castigarea unor sume de bani importante. De ce? Pentru ca barbatii actioneaza mult mai impulsiv si agresiv atunci cand pariaza, in vreme ce femeile isi calculeaza sansele mai pe indelete.

3. La cocktail party-uri si intruniri oficiale
Femeile sunt considerabil mai bune la a-si aminti cuvinte, fete, nume, evenimente de zi cu zi etc. De aici rezulta ca sunt mai bune si la inchegarea unor discutii cu persoane pe care nu le cunosc atat de bine dar pe care le-au intalnit de cateva ori sau au auzit vorbindu-se despre ele. Faptul ca isi pot aminti numele persoanei cu care discuta, numele iubitei/iubitului acesteia sau alte fleacuri, le ajuta in socializare si ceea ce americanii numesc „small talk”.

4. Administrarea finantelor familiei
Desi insusi femeile recunosc ca sunt foarte capabile cand vine vorba de a cheltui banii familiei, la fel de bine si de usor se pricep si la economii. Femeile sunt mult mai atente la viitor decat barbatii, nevoia lor de siguranta fiind in acest sens extrem de importanta. Isi cantaresc bine optiunile si actioneaza in concordanta, nelasand lucrurile sa mearga de la sine sau aventurandu-se in investitii fara sanse de reusita.

 

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *