Search for content, post, videos

Lucruri de care absolut toti barbatii se tem. Ei nu ar vrea ca tu sa stii asta

Potrivit ultimelor studii realizate de sociologi, toti barbatii din lume se tem de aproximativ aceleasi lucruri in viata. Explicatia data de cei care au studiat fricile barbatilor cu privire la aceste rezultate este ca majoritatea masculilor sunt macinati pe parcursul intregii vieti de idei si teluri pe care cu greu reusesc sa le atinga.

 

Astfel, in lipsa succesului dorit, ajung sa le fie teama la nivel subconstient de o serie de lucruri. Mai mult decat atat, barbatii neaga ca ar avea astfel de temeri si se comporta ca si cand ar fi capabili in totalitate sa le controloeze.

Adevarul este insa ca nu sunt capabili sa-si controleze aceste temeri si ca de multe ori acest lucru duce la esecuri pe mai toate planurile in unele momente ale vietii lor.

 

Asadar, iata care sunt cele mai mari temeri ale tuturor barbatilor, despre care nu ar vrea sa stie nimeni:

 

Teama de esec

 

Toti barbatii sunt crescuti, indiferent de mediu in care isi petrec copilaria, cu ideea ca este de datoria lor sa reuseasca in absolut tot ceea ce fac. Fie ca este vorba de actiuni pozitive sau negative, barbatii stiu ca trebuie sa aiba succes in ceea ce intreprind. In mod evident, succesul nu este prezent mereu iar acest lucru scade increderea in sine a barbatilor pana in punctul in care cei mai multi dintre ei inceteaza sa mai incerce.

 

Teama de moarte

 

Toti barbatii traiesc foarte mult timp fara sa isi dea seama ca viata lor se va termina la un moment dat. Spre deosebire de femei, care realizeaza timpuriu ca vor muri la un moment dat, mai ales datorita nasterii, barbatii nu isi dau seama de acest lucru decat tarziu, cand incep sa aiba probleme de sanatate. Atunci se instaleaza teama de moarte si actioneaza asupra lor atat in mod benefic cat si in mod negativ. Astfel, pe deoparte, odata ce realizeaza ca vor muri, barbatii se maturizeaza spontan si incep sa aiba alte prioritati (precum familie, cariera, etc). Pe de alta parte, teama de moarte ii face sa isi piarda din elan si sa nu se mai avant in realizarea unor lucruri care nu ii satisfac decat pe ei insisi.

 

 

Teama de femei

 

Toti barbatii sunt speriati de femei, in prima faza a vietii. Sociologii sustin ca aceasta frica este indusa pe deoparte de rude, pe de alta parte de catre femeia cu care barbatii au primul contact sexual. Insa, teama de femei evolueaza si ea pe doua planuri. Astfel, cei care incearca sa o depaseasca devin adevarati cuceritori si in timp ajung sa scape de aceasta teama iar cei care efectiv se lasa coplesiti de ea devin barbati manipulati. Exista si o a treia categorie, mai rar intalnita, dar care este cea mai crunta: barbatii violenti cu femeile. Psihologii sustin ca toti barbatii care sunt violenti cu femeile nutresc de fapt o teama fata de acestea care uletior, pe masura ce imbatranesc, se transforma in ura.

 

Teama de responsabilitati

 

Toti barbatii isi doresc sa copilareasca mereu, sustin sociologii. Pentru barbati “joaca” nu se termina niciodata, fie ca este vorba de cucerirea unei tipe sexy intr-un bar fie ca este vorba de o seara la bere cu baietii sau de jocuri video. Majoritatea barbatilor considera ca si locul de munca este tot un fel de “loc de joaca” iar aceste idei ii aduc in punctul in care le este frica de responsabilitati.

 

Teama de copii

 

Sociologii sustin ca toti barbatii se tem sa devina tati pana la un anumit punct al vietii. Iar acel punct al vietii vine in momentul in care isi dau seama ca sunt capabili sa realizeze lucruri. Astfel, barbatii aleg sa faca un copil din proprie initiativa abia in momentul in care sunt siguri ca doresc sa isi propage mostenirea genetica in viitor.  

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *