Search for content, post, videos

La bine si la greu, dar pana cand? Care este juramantul de nunta cel mai greu de respectat

Nunta s-a terminat, casatoria a inceput si, odata cu ea, sarcina zilnica de a tine promisiunile facut in ziua cea mare.

Dar care este, de fapt, promisiune care cantareste cel mai mult in relatie si care este si cel mai greu de indeplinit?
Un sondaj efectuat de 60 Minutes/Vanity Fair arata exact care sunt promisiunile dificil de tinut pentru barbati, dar si pentru femei, rezultatele indicand variatii in functie de sex.

In randul barbatilor, „Sa fiu fidel” s-a dovedit a fi cea mai dificila sarcina pe care si-au asumat-o la insuratoare. 27% din barbatii casatoriti au marturisit ca le este foarte dificil sa se tina de cuvant si sa nu calce stramb.

Pentru alti 23% din barbati este dificil sa puna in aplicare vorba „la bine si la rau”, caci – spun ei – cu binele te obisnuiesti repede, cu rau mai greu. Dupa aceasta promisiune spusa la preot urmeaza „in bogatie si in saracie”, care este greu de acceptat pentru 18% din barbatii casatoriti, in timp ce 17% au marturisit ca nu pot sa respecte promisiunea „in boala si in sanatate”. Pentru acestia din urma, starea de rau a sotiei ii face doar sa vrea sa dea bir cu fugitii.

In cazul femeilor, „la bine si la greu” s-a dovedit a fi juramantul cel mai greu de tinut de femei. Doua treimi din femei au marturisit ca este greu sa fie alaturi de sot in momentele de greutate, mai ales atunci cand probleme care trebuie infruntate nu tin neaparat de ele. Urmatoarea promisiune greu de indeplinit de femei este „sa fiu fidela”, 25% din femei marturisind ca se simt tentate sa insele.

Pentru 16% din femei este greu de respectat juramantul „in boala si in sanatate”, iar pentru 12% „in bogatie si in saracie”.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *