Search for content, post, videos

Iubite sau masini de alaptat?

Viata ta se va schimba radical dupa ce nasti primul copil, sunt cuvintele auzite de orice femeie inainte sa devina mama. Dar putine isi dau seama ca acest lucru se traduce adesea prin pierderea totala a apetitului sexual sau chiar a identitatii ca femeie. Astfel, deseori, femeia din cuplu se transforma intr-o simpla…mama.

Nimeni nu contesta faptul ca a fi mama este una dintre cele mai minunate experiente din lume. Dar ce se intampla cu femeia de dinainte de a deveni mama si cum afecteaza relatia cu partenerul, devenit la randul lui tata.

Experientele persoanele si rezultatele studiului efectuat de organizatia britanica „Netmums” sunt departe de a fi incurajatoare pentru cele care viseaza la o familie numeroasa.

Studiul Netmums arata ca doar 12% din barbati si-au descris ca fiind “feminine” partenerele dupa ce au nascut. La polul opus, 69% din ei si-au caracterizat sotiile ca fiind, pur si simplu, “obosite”.

Mame “asexuale”?

Ba mai mult, aproape toate mamele cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, care au participat la studiu, au declarat ca maternitatea le-a afectat negativ viata sexuala.

30% din femei s-au plans de faptul ca, dupa nastere, au incetat sa fie considerate “iubite sau amante” si ca au devenit doar “mame”.

Peste 75% au spus ca partidele de sex s-au imputinat considerabil dupa nastere, comparativ cu activitatea sexuala pe care o aveau inainte sa ramana insarcinate.

Doar 2% din mame au declarat ca partenerii lor inca le spun ca sunt “senzuale”, in timp ce 20% din ele simt ca sotii lor le vad “asexuale”.

Pungi cu lapte in loc de sani

Philippa Mason (36 de ani) se incadreaza perfect in statisticile de mai sus. “Cand o prietena mi-a spus sa nu ma astept sa fac sex cu sotul meu in primul an dupa nasterea copilului, am crezut ca este, pur si simplu, rautacioasa. Apoi am inteles ca se referea la pierderea totala a apetitului sexual si la faptul ca sotul avea sa-si schimba total perceptia fata de mine: din femeie, am ajuns mama”, a povestit Philippa.

Ea a oferit ca exemplu momentul în care sotul ei a vrut ca bebelusul sa doarma in patul lor, chiar intre ei doi: “Locul unde faceam dragoste s-a transformat in locul unde sterg balutele micutei”.

Impactul major a fost cand a venit momentul sa faca sex, povesteste Philippa. “Nimeni nu mi-a spus ca alaptatul imi sensibiliza foarte mult sanii si ca ar putea sa ma jeneze atingerile sexuale ale partenerului. Problema s-a «rezolvat» insa rapid. Nu s-a mai atins de sanii mei pentru ca a ajuns sa-i vada doar ca pe niste pungi cu lapte, destinate exclusiv fetitei noastre” , a continuat ea.

Solutia: Consilierea psihologica

Cu toate acestea, cazul Philippei Mason, din Marea Britanie, este unul fericit, caci dupa cativa ani nefericiti in cuplu, cei doi soti au decis sa ceara ajutorul unui psiholog.

“De la prima sedinta am scos toate resentimentele adunate in mine ani la rand. Sotul meu asculta stupefiat. La final, si-a cerut iertare. Acum «lucram» impreuna la relatie si suntem pe drumul cel bun”.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *