Search for content, post, videos

Iubirea te mentine sanatoasa. Iata cum

Starea de singuratete si neimplinirea pe plan amoros iti va cauza o stare de stres emotional si psihic care in timp poate afecta starea generala de sanatate si in mod special cea a sistemului cardio-vascular.

Sistemul imunitar

Potrivit cercetatorilor, cuplurile care se angajeaza des in dispute si contraargumente de natura pozitiva, beneficiaza de sisteme imunitare mult mai bune decat in cazul cuplurilor negative, care se cearta des si fara sens. Astfel, cei care etaleaza un comportament negativ in timpul certurilor manifesta si cele mai puternice declinuri ale sistemului imunitar iar cei care isi manifesta parerile diferite intr-o forma mai linistita si mai umana se afla la polul opus.

Tonusul general

Nu, nu trebuie sa renunti la abonamentul de la sala de forta dar, potrivit studiilor de specialitate, cuplurile care exerseaza impreuna o fac cu mai mult succes decat cei care transpira singuri. Statisticile releva faptul ca, atat femeile cat si barbatii exerseaza cu pana la 15 procente mai mult timp atunci cand se antreneaza alaturi de partenerul de viata. Fie ca e vorba de bucuria de a-ti petrece timpul alaturi de persoana iubita fie ca e vorba de ambitia de a tine pasul cu el/ea, cei doi se stimuleaza reciproc si acest lucru nu poate fi privit decat din punct de vedere pozitiv.

O viata mai lunga

In urma unui studiu realizat in 2004 de catre Centrul de Control al Bolilor din SUA, s-a descoperit ca rata de mortalitate este semnificativ ami redusa in cadrul cuplurilor casatorite decat in cazul celibatarilor. Doctorii argumenteaza aceste rezultate pe baza factorului stres, mult mai scazut in cazul relatiilor sanatoase si trainice decat in mod normal. Mai mult, atunci cand se casatoresc, oamenii au tendinta de a renunta la o parte din viciile si riscurile tineretii ceea ce le asigura o viata mai lunga si mai sanatoasa.

 Sanatatea inimii

Ca si animale sociale, oamenii isi cauta mereu perechea. Starea de singuratete si neimplinirea pe plan amoros iti va cauza o stare de stres emotional si psihic care in timp poate afecta starea generala de sanatate si in mod special cea a sistemului cardio-vascular. La polul opus se afla cei care au parte de relatii sanatoase alaturi de partenerii lor iubiti.

Durerile acute

Atunci cand iubitul te tine de mana, orice durere pare mai usor de suportat. Si nu o spunem doar noi, o spun chiar specialistii care, in urma studiilor au ajuns la concluzia ca o simpla tinere de mana poate ameliora nu numai durerea ci si perceptia omului asupra acesteia. Mai important este faptul ca, desi prietenii pot fi de ajutor in astfel de situatii, atunci cand persoana iubita face gestul, rezultatele sunt mult mai bune.

Starea mentala

Cu totii stim ca iubirea ne face bine si acest lucru este cat se poate de adevarat, chiar demonstrat. Dragostea actioneaza benefic asupra creierului si psihicului,e liberandu-l de stres si in acelasi timp facandu-l sa treaca mai usor peste momentele mai grele. Specialistii chiar au testat aceasta idee, descoperind ca atunci cand le arata subiectilor poze ale persoanelor iubite, nivelul dopaminei din creier creste considerabil, dand o stare de bine si un plus de optimism.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *