Search for content, post, videos

Istoria vibratorului: tot ce nu stiai despre cea mai populara jucarie sexuala

O jucarie sexuala usor de procurat si accesibila financiar in zilele noastre, vibratorul are mai bine de 140 de ani de exista. Acesta este doar unul dintre lucrurile interesante pe care nu le stiai despre cea mai populara jucarie sexuala!

 

Primul vibrator a fost inventat in anul 1869 de medicul american George Taylor. Jucaria sexuala de acum 144 de ani chiar vibra, functionand, in mod surprinzator, pe aburi.

 

Vibratorul a devenit, insa, popular abia dupa anii 1880, datorita modelului britanic Macaura’s Pulsocon (primul din cele patru vibratoare din imagine). El a fost vandut pe piata pana la finalul anilor ’20. Vibratorul Macaura’s Pulsocon functiona mecanic, cu alte cuvinte, femeile care-si cautau propria placere trebuiau sa invarteasca de maner pentru ca acesta sa vibreze.

 

Primele vibratoare electrice si cele pe baterii au aparut abia la finele secolului 20, fiind, in mod surprinzator, printre primele obiecte de uz personal electrificate. Singurele dispozitive care au fost electrificate inainte de vibrator au fost masinile de cusut, ventilatoarele si toasterele.

 

Desi primul model a aparut in 1869, in primii ani ai secolului 20, vibratoarele erau folosite, mai degraba, de medici in scop profesional. Abia mai apoi au inceput sa fie comercializate pentru placerea femeilor. American Vibrator Company, firma sin SUA, a fost printre primele care a indraznit sa promoveze vibratorul facand referire la placerea femeii, explicand in reclamele secolului trecut ca produsul lor “poate fi folosit doar de tine insati in intimitatea dormitorului sau a budoaruolui”. Mai mult, reprezentantii American Vibrator Company sustineau ca vibratorul poate mentine o femeie tanara mai mult vreme.

 

Dupa 1910, popular era si vibratorul Hamilton Beach Type A (al doilea din imagine), acesta fiind dotat cu mai multe capete pe care femeile le puteau schimba in functie de propria placere. Acest vibrator era, mai degraba, pentru uz extern, adica pentru stimularea clitorisului. Asemenea modelului Hamilton Beach Type A, vibratorul Polar Cub (al treilea din imagine) a aparut in anii ’20, avand insa avantajul ca era mai usor si mai mic, asadar mai lesne de utilizat. In acea perioada, pretul vibratoarelor a si scazut, motiv pentru care erau mai accesibile.

 

Dar, dupa ce au inceput sa apara in filmele porno, popularitatea vibratoarelor “s-a dus la fund” pentru ca publicatiile “respectabile” refuzau sa faca publicitate produselor folosite in industria filmelor pentru adulti.

 

Abia in anii ’70, odata cu revolutia sexuala din SUA, vibratoarele au inceput sa-si recastiga popularitatea binemeritata si sa inceteze sa mai fie privite cu atata condamnare. Insa, chiar si in aceste conditii, erau descrise despre “ciudatenii” sau “curiozitati” in presa vremii.

 

In acea perioada a aparut pe piata vibratorul “japonez” (al patrulea din imagine) produs de compania Hitachi din Japonia, care a fost prezentat ca o “bagheta magica”.

 

In prezent, pe piata (inclusiv in Romania), exista trei tipuri de vibratoare foarte populare: alungite, curbate si “iepuras”.

 

 

Nu exista un model mai “eficient” decat celalalt, experimentarea tuturor fiind cel mai bun mod de a afla care este potrivit fiecarei persoane in parte. Vibratoarele electrificate prin fir de alimentare sunt, de regula, mai puternice decat cele pe baterii, dar si mai putin populare tocmai pentru ca nicio femeie nu vrea sa aiba grija de cum tine firul intre picioare si cat s-a departat sau apropiat de priza in timp ce se masturbeaza cu, vibratorul.

 

Vibratoarele alungite, in forma de glont, sunt relativ micute, discretele si nu atat de puternice ca vibratoarele mai mari. Unele sunt chiar dificil de tinut in mana tocmai din cauza formei alungite. Daca mai punem la socoteala si lubrifiantul care se prelinge pe el, vibratorul-glont nu-i usor de “manuit”.

 

Vibratoarele curbate sunt noua senzatie pe piata jucariilor sexuale. Au fost proiectate astfel pentru a stimula si punctul G al femeii.

 

Vibratoarele “iepuras”, in forma de falus, sunt echipate si cu stimulare clitoridiana, motiv pentru care sunt preferate de o multime de reprezentante ale sexului frumos.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *