Search for content, post, videos

Intrebari si raspunsuri despre orgasm

Sexualitatea femeii este considerata ca un continent intunecat, dar orgasmul este cu siguranta cel mai intunecat areal. Unele lucruri se cunosc totusi. In cele ce urmeaza vor fi puse cele mai importante 7 intrebari despre punctul culminant la femei – si raspunsurile lor.

1.Ce anume se intampla mai exact in timpul orgasmului?

In timpul orgasmului, vaginul femeii formeaza o „manseta orgasmica”: portiunea externa se contracta intr-un ritm de 0,8 secunde de 5 pana la 12 ori. Chiar si uterul si musculatura fundului poate suferi contractii ritmice. In acelasi timp, la multe femei creste circulatia sanguina in straturile superioare ale pielii la maxim, fenomen care se numeste „sex flush” .

2.Ce rol joaca creierul?

In timpul orgasmului, la nivelul creierului se blocheaza complet zonele care produc teama si grijile, precum a aratat un studiu din Olanda. In afara de aceasta, arealul care este responsabil pentru controlul emotional al femeii este partial dezactivat. In anumite parti ale asa-numitului sistem de recompensa din creier, celule nervoase transmit insa semnale. Acest fapt conduce la secretia de substante „ale fericirii”, precum dopamina.

3.Cate femei au orgasm cand fac sex?

Exact nu se stie: studiile au ajuns la rezultate foarte diferite. Procentul femeilor care au foarte rar sau niciodata orgasm cand fac sex este undeva intre cel putin 10% pana la 30%. In schimb cam 30% din totalul femeilor au des minim un orgasm in timpul actului sexual. S-a ajuns insa la consensul ca femeile care au mai multa experienta sexuala ajung mai des la punctul culminant, deoarece isi pot satisface mai usor dorintele.

4.Ce rol joaca orgasmul pentru satisfactia sexuala?

O tema foarte dezbatuta. Exista studii in cadrul carora 40 pana la 50% din femei au afirmat ca sunt satisfacute de viata lor sexuala chiar si fara un orgasm regulat. Un studiu organizat de Charite din Berlin a ajung la concluzia ca satisfactia are mai putin de-a face cu orgasmul, ci mai mult cu increderea si comunicarea. Asta nu inseamna ca femeile ar putea renunta complet la placerea unui orgasm in intreaga lor viata sexuala.

5.De ce „termina” femeile mai greu?

Pentru ca o femeie sa ajunga la orgasm in timpul sexului, este determinat de mai multi factori. Rezultatul unui studiu efectuat de Charite Berlin a fost urmatorul: orgasmul feminin este in primul rand o problema de stare, atmosfera, de implicare. Partenerul poate apoi juca un rol, locul, atmosfera, dar si ciclul.

6.Cat dureaza un orgasm?

Un orgasm feminin dureaza de obicei cateva secunde, dar uneori poate tine si pana la un minut.

7.Ce este un orgasm multiplu?

In timp ce barbatii pot sa termine cel mai devreme dupa 10 minute de la orgasm, femeile pot avea la scurt timp fara intrerupere mai multe orgasme. Superorgasmul este intr-adevar mai rar: intr-un studiu american a reiesit ca doar 13% din totalitatea femeilor casatorite au trait o data un orgasm multiplu.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *