Search for content, post, videos

Intrebari pe care trebuie sa si le puna toate cuplurile inainte de a avea un copil

Toata lumea stie ca decizia de a avea un copil este una mare, insa cum stiti ca sunteti pregatiti sa faceti acest pas? Iata cele mai importante intrebari pe care tu si partenerul tau trebuie sa le puneti inainte de a deveni parinti.

Care este situatia relatiei noastre?
Daca va considerati pregatiti sa fiti parinti, analizati cu atentie relatia inainte. Un copil schimba totul, inclusiv relatia voastra romantica. Trebuie sa va ganditi bine daca relatia voastra poate indura cerintele si responsabilitatile de parinte. Copiii au nevoie de stabilitate si sustinere.

La ce libertati voi renunta? Ce imi va lipsi cel mai mult?
O data cu venirea pe lume a bebelusului, unele libertati vor disparea. Nu vei mai putea sa pleci de acasa cand vrei, nu vei mai avea timp sa citesti carti si nu vei mai putea iesi cu prietenii sambata seara. Cei care sunt obisnuiti sa traiasca o viata spontana pot simti ca li s-a schimbat intreaga identitate, ceea ce poate duce la depresie, furie si bipolaritate.

Cum vom imparti responsabilitatile?
Slujba de parinte adauga o multime de munca in viata de zi cu zi. Inainte de a lua decizia de a avea un copil trebuie sa decideti cum veti imparti aceste responsabilitati. Cine va cumpara pampersi? Cine va schimba copilul? Cine il va hrani in mijlocul noptii? Cine va spala biberoanele? Cine se va ocupa de aceste lucruri? Cum le veti imparti?

Avem sprijinul necesar?
Atat in timpul sarcinii cat si dupa nasterea copilului, veti avea nevoie de sprijinul celor dragi. De la incurajament in zilele dificile la babysitteri atunci cand aveti o intalnire, incepe sa te gandesti la persoanele pe care le doresti in viata ta dupa ce vei deveni parinte. Vei avea nevoie de ajutor, asa ca trebuie sa incepeti sa claditi un sistem de sprijin imediat ce va decideti sa aveti un copil.

Esti pregatit pe plan financiar sa ai un copil?
Nu este necesar sa ai o situatie financiara perfecta pentru a avea o familie fericita, insa este de ajutor sa iti analizezi finantele inainte de a face acest pas. Viitorii parinti trebuie sa se gandeasca la viitorul pe care il pot oferi copilului.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *