Search for content, post, videos

Infidelitatea sub lupa: 10 adevaruri ciudate despre inselat

Stiinta a demonstrat ca rezonta vocii, obiceiul de a naviga pe Facebook si chiar culoarea parului poate dezvalui multe despre inclinatiile la infidelitate ale unui om.

 

1. La un click distanta de o aventura amoroasa

 

Retelele sociale, mai ales Facebook, ne permit sa reluam legatura sau sa mentinem legatura cu anumite persoane care fac parte din trecutul nostru, inclusiv cu fostele iubiri sau parteneri sexuali. Din acest motiv, suntem mult mai predispusi la a ne insela partenerul de cuplu daca obisnuim sa comunicam online cu vechile iubiri, folosirea site-urilor prin care poti sa discuti online fiind asociata cu o predispozitie mai mare la infidelitate, la despartire si chiar la divort in cazul cuplurilor casatorite.

 

2. Cei mai infideli sunt francezii

 

Este greu sa cataloghezi predispozitia la inselat a unei persoane ca fiind mai mare decat predispozitia la infidelitate a alteia. Insa un studiu efectuat la nivel global, pe mai multi ani, s-a bazat pe cifre si a demonstrat ca francezii – barbatii si femeile deopotriva – sunt cei mai infideli de pe blog, numarul actelor de infidelitate comise in Franta fiind in crestere accelerata si continua din ani ’70 incoace.

 

4. Cei care insala prefera restaurantele-lant

 

Un alt studiu a arata ca persoanele care obisnuiesc sa insele tind sa frecventeze mai des localurile tip restaurant care fac parte din lanturi mari, extinse, decat restaurante mici, unice.

 

5. Infidelii sunt mai pasionati de cumparaturi decat fidelii

 

Este un fapt dovedit ca, atunci cand un om insala, este mai preocupat de aspectul lui fizic decat atunci cand este fidel partenerului de cuplu. Infidelii fac mai multe cumparaturi si investesc mai multi bani in imaginea proprie, pentru ca-si doresc sa arata mai bine pentru amantii lor.

 

6. Femeile care mimeaza orgasmul sunt mai predispuse la inselat

 

Este clar ca o femeie care mimeaza orgasmul nu il poate atinge cu partenerul sau de cuplu, din diverse motive care pot tine doar de ea, doar de el sau de amandoi. Insa este dovedit statistic ca femeile care obisnuiesc sa mimeze orgasmul sunt mai predispuse sa insele, tocmai pentru ca sunt in cautarea placerii sexuale supreme pe care nu o pot obtine cu partenerul de cuplu, chiar daca nu realizeaza, nu constientizeaza ca se antreneaza intr-o aventura amoroasa si din acest motiv.

 

7. Barbatii care-si banuiesc partenerele de infidelitate au spermatozoizi kamikaze

 

Medical, lichidul seminal al unui barbat contine, in medie, 40% spermatozoizi kamikaze, luptatori, special destinati sa blocheze sperma unui alt barbat. Astfel sunt construiti genetic. Insa, atunci cand un barbat isi banuieste iubita de infidelitate, organismul lui produce mult mai multi spermatozoizi kamikaze decat in mod normal. Bineinteles, ai nevoie de un microscop si de cunostinte medicale temeinice pentru a putea „analiza” sperma barbatului.

 

8. Evrei sunt mai fideli decat crestinii

 

Mai multe cercetari, care au analizat comportamentul in cuplu si predispozitiile oamenilor din comunitati online de crestini si de evrei, au constatat ca evrei sunt mai fideli decat crestinii. In timp ce 84% din evreii singuri au marturisit ca nu au inselat niciodata, procentul in cazul crestinilor este de doar 66.

 

9. Persoanele cu voce groasa sunt considerati adulterini

 

Ceea ce a fost considerata o pura preconceptie s-a dovedit a fi o realitate. Persoanele care au vocea mai groasa au o predispozitie mai mare la infidelitate si sunt considerate de ceilalti oameni infideli, a aratat un studiu publicat in revista de specialitate „Evolutionary Psychology”.

 

10. Blondele insala mai des

 

Femeilor care au parul blond, natural sau vopsit, le place mai mult sa se distreze si considera ca merita sa-si traiasca cu adevarat viata din plin mai mult decat femeile roscate, satene sau brunete. Astfel ca, in timp ce 42% din femeile blonde au inselat cel putin o data in viata, doar 23% din roscate au comis infidelitati. In cazul satenelor procentul scade la 20, iar in cel al brunetelor la doar 11. Asadar, blondele insala mai des, indiferent daca este vorba de culoare de par naturala sau artificiala.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *