Search for content, post, videos

„In boala si in sanatate, pana moartea ne va desparti”? Cum influenteaza sanatatea sotiei riscul de divort

Sunt diversi factori care pot creste sau scadea riscul de divort intr-o casnicie, iar sanatatea sotilor este unul dintre ei.

 

„In boala si in sanatate, pana moartea ne va desparti” este, in tot mai multe cazuri, doar o expresie frumoasa si nu un principiu de viata in doi. Bolile partenerilor de cuplu pot creste sansele despartirii, mai cu seama daca boala ataca femeia. Un studiu recent efectuat la Universitatea de stat din Iowa (SUA) a arata ca riscul de divort este mai ridicat in casniciile in care sotia este cea bolnava.

 
Divorturile intentate de barbati ca urmare a unei afectiuni de care sufera sotia sunt cu 6% mai numeroase decat cele intentate de femei atunci cand sotul este bolnav. Cu alte cuvinte, mai degraba sotia sta langa sotul ei bolnav decat invers. Bineinteles, este vorba de bolile severe.

 

Exista o mare diferenta intre a te simti rau, a lua o pastila, a dormi si a doua zi sa fii fresh si a nu fi capabil sa te hranesti de unul singur.

 

In cazul bolilor grave care genereaza astfel de incapacitati fizice si verbale, dinamica casniciilor sufera masiv, a explicat Amelia Karraker, profesor de studii familiale la Universitatea din Iowa. Karreker si echipa ei au urmarit peste 2.700 de cupluri casatorite, fiecare partener avand varsta de 50 de ani la inceputul cercetarii, pe o perioada de 20 de ani. Oamenii de stiinta au descoperit ca numarul barbatilor care au divortat dupa ce sotiile lor s-au imbolnavit grav este mai mare cu 6% decat cel al femeilor care au divortat pentru ca sotii lor s-au imbolvanit.

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *