Search for content, post, videos

Iata ce poti pati de la sex oral

Viata intima variaza de la cuplu la cuplu. Pentru unii sexul oral este foarte important, iar pentru altii nici macar nu se pune problema de a discuta despre el. Desi unii experti spun ca sexul oral apropie partenerii si pot sa intareasca relatia de cuplu, studiile recente arata despre acesta ca poate avea urmari grave asupra sanatatii. 

Igiena este esentiala. Ambii parteneri trebuie sa fie foarte atenti cu ei insisi. Niciodata nu trebuie facut rabat la ingrijirea zonelor intime si protejarea personala. Folosirea mijloacelor de protectie te poate ajuta sa eviti boli de lunga durata.

Specialistii din domenii spun ca virusul HIV poate fi foarte usor transmis prin sex oral, daca unul dintre parteneri are gingii mai sensibile sau rani, in ultimul caz riscul de transmitere fiind urias. Este imperios necesar sa folosesti protectie daca partenerul este strain.

Daca unul dintre parteneri sufera de veruci genitale, atunci virusul HPV sau Pailloma virus poate fi transmis cu usurinta prin sex oral. Chiar si herpesul genital poate sa fie transmis asemenea virusului HPV, iar acesta recidiveaza atunci cand sistemul imunitar este slabit.

Atentia trebuie sa fie cu atat mai mare la sexul oral, incat unele infectii nu se manifesta imediat, precum sifilisul, care se manifesta prin prezenta unor pete rosii pe penis. De asemenea trebuie evitat contactul cu cei care sufera de gonoree sau chlamydia. Desi tratamentele au avansat foarte mult, iar aproape toate BTS (boli cu transmitere sexuala) pot fi nimicite in faza incipienta, nu evitati sa fiti foarte atenti atunci cand are loc primul contact sexual.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *