Search for content, post, videos

Hormonul dragostei ajuta la vindecarea alcoolicilor

Cercetatorii australieni au conceput un preparat care poate trata dependenta de alcool folosind oxitocina, substanta numita si hormonul dragostei.

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Sydney, Australia, au creat un preparat care se afla inca in stadiu de experimentare clinica pe animale dar care poate contribui la vindecare celor care au cazut in patima bauturii.

Potrivit cercetarii citate de portalul MedDaily, deficitul acut de oxitocina in creierul uman este strans legat de dependenta de alcool si de droguri.

Hormonul dragostei este un compus chimic eliberat de glanda hipofiza atat la femei, cat si la barbati, avand un rol foarte important in relatiile interumane.

Oamenii de stiinta australieni au descoperit ca un tratament injectabil care creste productia si eliberarea oxitocine, aplicat rozatoarelor de laborator a dus la reducerea semnificativa a poftei de alcool si de droguri in cazul subiectilor supusi experimentarii. Totodata, oxitocina s-a dovedit a fi eficienta si la tratarea disfunctiilor erectile.

Semne care iti arata ca nu ai o relatie potrivita

Afla de ce se ingrasa femeile si de ce slabesc barbatii, cand se muta impreuna

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *