Search for content, post, videos

Greseli frecvente in folosirea prezervativului care se pot dovedi crunte

Orice contact sexual intr-o relatie care nu este exclusiva trebuie sa implice prezervativul. Insa chiar si cu cele mai bune intentii in materie de protectie sexuala, multe persoane comit greseli atunci cand aplica prezervativul.

Chiar si in cazul relatiilor de cuplu exclusive, prezervativul ar trebui folosit pana la efectuarea analizelor de sange pentru virusul hepatic B, C, HIV si silifix (si pana la primirea rezultatelor). Abia in astfel de conditii scazi, intr-adevar, la minimum riscul de contractarea a unor boli cu transmitere sexuala grave.

1. Unde tinem prezervativul

Pana ca prezervativul sa ajunga pe penis, acesta sta, de regula, in buzunar sau in portofel o perioada (deseori) lunga de timp. Insa aceste locuri de „depozitare” a prezervativului pot sa-l strice. Frictiunea constanta si temperatura ridicata din buzunar sau din portofel sunt conditii propice pentru scaderea eficientei prezervativului din prisma fragilizarii lui. Din acest motiv se poate rupe. Asa cum exista acel mic portmoneu pentru monezi, asa exista si saculeti mici destinati special pentru tinerea in siguranta a prezervativului.

2. Marimea potrivita a prezervativului

Da! Prezervativele nu vin doar cu modele sau arome, ci si pe marimi. Prezervativele sunt masurate in milimetri, iar un barbat care este obisnuit sa se protejeze astfel stie prea bine care este prezervativul pe care-l „suporta” cel mai bine, care ii este cel mai comod. Insa multi barbati nu stiu care este potrivit pentru ei, motiv pentru care aleg marimi mai mici sau mai mari, in ambele cazuri existand riscul ca el sa alunece pe penis in timpul actului sexual si sa ramana in interiorul partenerei.

3. Folosirea lui tardiva

Unele cupluri, dar mai ales barbatii prefera sa foloseasca prezervativul doar cu scopul de a tine sarcina la mare departare, motiv pentru care pun prezervativul la finalul actului sexual, cu putin timp inainte de ejaculare. Dincolo de faptul ca aceasta practica nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, nu protejeaza nici impotriva unei sarcini nedorite, caci penisul barbatului poate secreta pe nesimtite lichid seminal (putin cantativ, dar suficient) in timpul actului sexual, inainte de ejaculare. Din acest motiv, folosirea corecta a prezervativului implica punerea lui inainte de patrunderea in partenera.

4. Data de expirare

Cati dintre voi n-ati folosit un prezervativ pe care-l aveati demult in sertar sau in portofel fara sa va uitati la termenul de valabilitate? Cel mai probabil, prea putin. Desi este conceput din latex, si prezervativul expira. Mai exact, lichidul spermicid care este aplicat in interiorul prezervativului expira, scazand astfel eficienta lui. Din acest motiv termenul de valabilitate ar trebui verificat intotdeauna!

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Job Part-time</cite>

    Lucru legal la domiciliu.Cautam colaboratori/dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si internationala a cartilor electronice.Se lucreaza comod de la domiciliu maxim 3 ore pe zi (PART-TIME) sau FULL-TIME.Nu necesita experienta.Se ofera curs gratuit prin email de la zero cu durata de 12 zile.Se cere : calculator,conexiune la internet,rabdare,seriozitate,perseverenta.Plata castigurilor este garantata printr-un contract legal cu editura EPUBLISHERS.SRL.Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati.Oferim si solicitam seriozitate!!!Castigul depinde numai de dvs.Pentru mai multe detalii trimiteti textul,,INFO,,la adresa de email: iulyiuly31@yahoo.com. Raspund la solicitari in maxim 24 de ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *