Search for content, post, videos

Gestul care poate salva o casnicie

A te indragosti si a te casatori este doar jumatate din batalie, a doua jumatate implica efortul sustinut de a mentine iubirea si respectul in casnicie, iar in acest aspect multe persoane esueaza.

Oamenii au tendinta de a pune casnicia pe un piedestal, un trofeu pe care, dupa ce-l obtin, il neglijeaza crezand ca-l vor avea pana la adanci batraneti. Din datele furnizate de Institutul National de Statistica reiese ca, in 2014, are loc un divort la fiecare 15 minute si 45 de secunde, existand o crestere a ratei divortului in ultimii 20 de ani. Aceasta crestere nu este favorizata doar de faptul ca, odata ce a cazut comunismul, divortul in sine a devenit o practica mult mai acceptata in societate decat era inainte de 1989, ci si pentru ca femeia din azi este mai putin dependenta de partenerul ei si refuza sa mai accepte compromisuri ca-n trecut. Insa, si implicarea in casnicie si eforturile specifice mentinerii unei relatii de durata au scazut.

Cauzele divortului sunt numeroase – de la probleme financiare, la probleme sexuale, la neintelegeri familiale. Insa, dincolo de toate, unul primeaza in absolut toate situatiile: sotii inceteaza sa-si mai manifeste afectiunea unul fata de celalalt. La aceasta concluzie au ajuns un cuplu din China. Practic, sotii urmau sa divorteze intr-o luna, insa femeia i-a cerut partenerului ei un simplu gest de afectiune in memoria iubirii care i-a adus impreuna: sa o imbratiseze o data pe zi. Dupa o luna in care sotii s-au imbratisat zilnic, cei doi au renuntat la divort, recastigandu-si afectiunea si dedobandind momentele de intimitate in doi.

Este posibil ca o imbratisare sa refaca o casnicie in prag de divort? Nu neaparat imbratisarea ca gest precis a fost „cauza”, ci faptul ca cei doi au reinceput astfel sa-si arate afectiunea unul fata de celalalt.

Cei care au impresia ca sexul face o casnicie sa mearga se insala. De la o scara de la 1 (minimum) la 10 (maximum), sexul in casnicie primeste nota 6. Iar problemele financiare se incadreaza la 5, in timp ce neintelegerile familiale pot varia in functie de capacitatea partenerilor de a le discuta si a gasi solutii impreuna, de comun acord.

Insa manifestarea afectiunii, prin imbratisari, saruturi si alte gesturi mici, dar intime conteaza, in realitate, mai mult decat orice alt ceva. De altfel, numerosi terapeuti de familie au ajuns la concluzia, dupa numeroase sedinte de terapie in cuplu, ca secretul unei casnicii reusite sta in capacitatea de atingere fizica intre soti. Pur si simplu, in gesturile numeroase de afectiune pe care cei doi le fac zilnic.

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">pasqualyna</cite>

    Stiind ce poti si ce visezi, treci repede la lucru. Exista în curaj, si geniu, si putere, si magie. Fa primul pas si mintea se va înfierbânta de gânduri, începe doar si opera se va desavârsi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Nascut pentru succes”. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa câstige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email doinagolpoian@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *