Search for content, post, videos

FOTO Cele mai confortabile pozitii de a dormi in doi

Pentru cei obisnuiti a dormi singuri, inca o persoana in pat, despre care stiu ca nu pleaca in doua ore, poate fi echivalentul aglomeratiei.

A dormi in doi este, pana una alta, o arta care se invata. Odata deprinsa, poti descoperi cateva pozitii incredibil de confortabile pentru somnul in doi.

 

Potrivit lui Evany Thomas, autor al “The Secret Language of Sleep: A Couple’s Guide”, modul in care dormi noaptea, de la pozitie la cat de bine te odihnesti, poate intari relatia de cuplu, dar o si poate fragiliza. Pentru a evita consecintele negative ale mai multor nopti neodihnitoare si pentru a consolida relatia, Thomas recomanda patru pozitii de dormit in doi cat se poate de confortabile si intime.

 

 

Pozitia “Excalibur” 

Unul doarme pe spate, celalalt usor pe-o parte, cam asa arata pozitia de somn “Excalibur”, potrivit lui Thomas, citat de womenshealthmag.com. Profesorul de ortopedie chirurgicala si directorul centrului Emory Spine din Atlanta, Scott D. Boden, atrage atentia ca persoanele care dorm pe spate si isi tin bratele cumva pe langa corp isi detensioneaza astfel umerii in timp ce dorm, in timp ce atingerea partenerului cu piciorul sporeste intimitatea si senzatia de siguranta atat noaptea, cat si pe termen lung in relatia de cuplu.

 

 

Pozitia Spate-n spate 

Unul doarme pe burta, celalalt pe-o parte. Pozitia este ideala pentru cei care adora momentele de tandrete caci exista contact fizic aproape permanent, pe o buna parte din lungimea corpului, intre parteneri. Totusi, Boden atrage atentia ca cel care doarme pe burta ar trebui sa-si puna o perna mic chiar sub abdomen pentru a nu suprasolicita spatele, in timpul somnului.

 

Pozitia “Paper Dolls”

Amandoi partenerii dorm pe spate. Desi aceasta pozitie nu permite foarte mult contact fizic, pe timpul noptii, o simpla tinere de mana sau un mic joc al picioarelor care se ating este suficient pentru a stabili contactul intim intre partenerii adormiti.

 

Pozitia “Lingura” 

Amandoi pe o parte si lipiti unul de celalalt, cam asa arata pozitia de dormit “Lingura”. Dormitul pe spate ajuta la detensionarea coloanei vertebrale, fiind o pozitie exceptional de buna pentru cuplurile in care unul sau ambii parteneri au probleme cu spatele, spune Todd Sinett, coautor al cartii “The Truth About Back Pain”. Singurul dezavantaj este acela ca o piele descoperita pe alta piele descoperita se transpira in timp, mai ales in timpul noptii. Daca pe timpul sezonului rece puteti scapa de aceasta problema prin faptul ca cel putin unul dintre voi poarta o pereche de pantaloni de dormit si un tricou, in sezonul cald, cand temperaturile fac ca pantalonii sa fie de nesuportat, puteti pune un cearsaf subtire intre voi pe care sa il folositi si pe post de cuvertura.

 

 

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">Elena Oancea</cite>

  Cautam colaboratori pentru publicare anunturi.

  Se lucreaza comod de acasa.

  Cerinte:

  – cunostinte minime PC ;

  – necesar calculator;

  – conexiune internet;

  – rabdare;

  – seriozitate.

  Nu este necesara experienta.

  Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.

  Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti salucrati.

  Program part-time.

  Cereti detalii la adresa oanceaylumi67@yahoo.com

  Oferim si solicitam seriozitate !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *