Search for content, post, videos

Flirt, sarut, ganduri indecente, sex. Ce inseamna inselat?

Pe masura ce au evoluat obiceiurile din relatiile amoroase, o problema devenit tot mai greu de definit: ce inseamna inselat.

A cocheta cu alta persoana, a te saruta, a face sex sau pur si simplu a visa la altcineva?

 

Potrivit unul raport al organizatiei „The State of Dating in America”, care a analizat obiceiurile si conceptiile in materie de relatii amoroase a peste 2.700 de persoane celibatare cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, femeile sunt mult mai drastice si conservatoare cand vine vorba de ce anume inseamna inselat, comparativ cu barbatii care trec mai usor cu vederea unele gesturi.

 

100% din femei considera inselat daca partenerul se saruta cu alta femeie, in timp ce 86% din barbati sunt de aceeasi parere. Totodata, 77% din femei cred ca avea o relatie „emotionala” cu altcineva echivaleaza cu infidelitatea, in timp ce doar 55% din barbati au aceeasi conceptie. Reprezentantele sexului frumos considera in proportie de 82% ca a cocheta prin mesaje sau pe internet cu alta persoana in afara de partener este tot o forma de inselat, comparativ cu 56% din barbati.

 

„Avem de-a face cu o realitate veche de decenii, cel putin: femeile se simt mai confortabil in relatii monogame, in timp ce barbatii nu le agreeaza in aceeasi proportie”, explica Rachel Sussman, consilier terapeut in materie de relatii de cuplu.

 

„Unii barbati tind sa mareasca spectrul gesturilor asociate cu infidelitatea pentru a-si permite, de fapt, lor insisi, o mai mare plaja de actiune”, adauga Sussman.

 

In pofida diferentelor in cifre, doua treimi din cei interviati in studiu au raspuns ca ar fi dispusi sa se casatoreasca cu partenerul, stiind ca acesta a fost infidel in relatiile anterioare. Dar totul depinde de circumstante. Totusi, doar 20% din respondenti au spus ca si-ar pune pirostriile cu partenerul care i-a inselat in timpul relatiei lor.

 

„Unii oameni iarta mai usor decat altii. Actele de infidelitate sunt destul de greu de digerat. De regula, inselatul ridica mari probleme in relatie, la momentul aflarii mai ales, dar – odata cu trecere timpului – daca partenerii reusesc sa treaca peste, sunt sanse mari ca actul de infidelitate sa si intareasca relatia”, explica Sussman. „În experienta mea, am observat destul de multe cazuri in care oamenii au invatat din greseli.”

 

Consilierul terapeut in relatii de cuplu atrage atentia ca nu exista raspunsuri exacte cu privire la ce inseamna inselatul. Esential este ca partenerii fiecarui cuplu sa stabileasca, intre ei, o conceptie si o conduita comuna cu privire la gesturile sau faptele care ar reprezenta infidelitatea. Orice forma de „neintelegere” referitoare la inselat lasa loc la discutii aprinse si suferinte in cuplu.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *