Search for content, post, videos

Femeile cu facultate au casnicii mai fericite

Un nou studiu realizat de catre un grup de sociologi de la Universitatea New York a conchis ca femeile care merg la facultate au sanse mai mari sa aiba casnicii fericite.

Spre deosebire de acum cateva decenii cand majoritatea femeilor lasau deoparte studiile pentru a se ocupa de viata de familie, femeile moderne sunt mai implinite. Astfel, potrivit studiului mai sus mentionat, 75% din femeile care au absolvit o facultate sunt casatorite la varsta de 40 de ani, spre deosebire de 70% din cele care au absolvit doar liceul sau 60% din cele care au abandonat scoala.

In comparatie cu situatia din anii 50, cand femeile care mergeau la facultate aveau cu 15% mai putine sanse sa se casatoreasca decat cele care si-au limitat educatia la liceu. astfel, situatia din ziua de azi dovedeste ca lucrurile stau mai bine si ca o educatie inalta este foarte importanta pentru femeia moderna.

Schimbarile vin, spun expertii, si din faptul ca, in prezent, casatoria este mai mult o optiune personala decat o cerinta obligatorie, si asta pentru ca lucrurile specifice unui mariaj – cum ar fi sexul sau copiii – se  pot avea si fara ca cei doi sa poarte verigheta. In plus, cuplurile care au absolvit studii universitare se concentreaza, in general, pe stabilitatea financiara, lasand casatoria pe mai tarziu, lucru care face ca aceasta sa fie mai trainica.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *