Search for content, post, videos

Ce patesc femeile din punct de vedere sexual la ovulatie

Fanteziile sexuale la femei nu sunt doar pure creatii ale laturii emotionale, ci indicatori ai nivelului de fertilitate.

Aceasta constatare a fost facuta de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Lethbridge (Alberta, Canada), condusa de profesorul Samantha Dawson.

Publicatia de specialitate Archives of Sexual Behavior, care a consemnat studiul, atrage atentia ca femeile au fantezii sexuale mai frecvente si mai excitante in acea perioada a lunii cand nivelul de fertilitate este maxim.

Oamenii de stiinta au cooptat 27 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, care nu aveau relatii stabile si nici nu urmau tratamente hormonale de prevenire a sarcinii. Participantele la studiu au fost interogate pe parcursul a 10 zile, pre si post ovulatie, cand sansele de a ramane insarcinate sunt cele mai ridicate.

Echipa profesorului Dawson a constatat ca, in afara acestei perioade, rata fanteziilor sexuale este de 0,77, in timp ce numarul lor creste la 1,3 pe zi in timpul ovulatiei.

De altfel, schimbarile hormonale din corpul femeii influenteaza atat frecventa, cat si intensitate fanteziilor. Rezultatele studiului arata ca participantele au avut vise erotice mai multe, dar si mai excitante in preajma ovulatiei.

Asadar, pe langa calcularea ciclului menstrual lunar sau a testului medical destinat identificarii momentului ovulatiei, fanteziile sexuale si nivelul de excitare pot fi indicatori buni ai zilelor de fertilitate maxima la femei.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *