Search for content, post, videos

Fa-ti un program de sex ca sa-ti salvezi relatia!

Asa cum ne programam consultatiile la medic, asa ar trebuie sa fie programate si partidele de sex in cuplu, mai ales in cazul partenerilor care au relatiilor de lunga durata si program de munca foarte incarcat.

 

Dincolo de faptul ca nu este cel mai romantic mod de a initia momente intime, programul de sex poate fi o unealta excelenta pentru persoanele care au relatii de lunga durata, chiar casatorite, si care sunt surmenati de un program de munca incarcat si obositor.

 

Gandul ca vine ora sexului poate parea bizara, dar intr-o societate in care, pur si simplu, nu mai avem timp de nimic si ne trezim lasand la o parte propriile placeri, stabilirea unui program de sex cu partenerul poate salva relatia de cuplu.

 

Succesul acestei metode de prevenire a tensiunilor in cuplu si chiar a despartirilor/divorturilor nu consta neaparat intr-un program de sex de tipul: joi, ora 20.30: sex, ci mai degraba in stabilirea unor „intalniri” cu partenerul care sa rezulte in sex.

 

Practic, cuplul isi stabileste timpul petrecut impreuna astfel: „joi, ora 19.30, cina la restaurantul X” sau „marti: ora 21.00, scurta plimbare in parc”.

 

Asa-zisul program de sex implica, de fapt, activitati in doi care pot rezulta in sex. Regula de baza ce trebuie urmata este ca „intalnirea” sa implice doar partenerii, nu si alte persoane. Astfel ca „intalnirea” trebuie sa aiba loc doar cu cei doi parteneri – la restaurant, la plimbare in parc, la film, la teatru, la cafeneaua din coltul strazii – nu in compania altor prieteni, pentru ca atunci nu ar mai fi momente in doi, intime, ci socializare cu altii.

 

Ideal este ca programul in doi sa fie stabilit in acele intervale de timp si zile in care nivelul de energie al partenerilor este maxim. Chiar daca unul dintre ei se simte obosit, tot nu trebuie renuntat la „intalnire”, ci eventual scurtata: in loc de cina la restaurant, un pahar de vin la barul din apropierea casei. Oricum ar fi, in majoritatea cazurilor, intalnirea trebuie sa aiba loc in afara locuintei de cuplu.

 

Totodata, nu conteaza atat de mult daca „intalnirile” se finalizeaza cu sex, ci conteaza cresterea nivelului de intimitate si redescoperirea celuilalt prin timpul petrecut impreuna si discutiile purtate.

 

Atentie insa! Discutiile nu trebuie sa se invarteasca in jurul muncii, a copiilor, a familiei, a grijilor de zi cu zi sau a facturilor neplatite. Subiectul de conversatie trebuie sa-i vizeze pe parteneri ca oameni, ca fiinte sexuale, cu temeri, cu bucurii, cu asteptari si cu sperante.

 

Astfel va creste gradul de intimitate in cuplu, iar acest pas va duce inevitabil la o mai mare atractie sexuala si va creste sentimentul „de drag” intre parteneri.

 

Desi cele descrise mai sus ar trebui sa fie firesti si, deseori, la inceputurile relatiei de cuplu, chiar se intampla de la sine, in relatiile lungi si mai cu seama in casnicii este necesar un imbold pentru ca iesirile in doi si atat sa aiba loc.

 

Prea multe cupluri uita, pur si simplu, sa-si vorbeasca si se rezuma la un banal „Ce faci?”, la un ipocrit raspuns de „Bine” si continua cu treburile zilnice ce asteapta sa fie rezolvate. Astfel ca un program de intalniri amoroase ce vor duce la sex poate recrea legatura intima dintre parteneri, fragilizata in timp de oboseala si griji, si poate salva relatia de la destramare.  

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *