Search for content, post, videos

Esti nemultumita de viata sexuala? Anticonceptionalele ar putea fi de vina! Cum actioneaza de fapt

Pilule contraceptive pot distorsiona perceptia asupra iubitului si chiar altera sentimentele fata de el.

Cele mai recente studii arata ca metoda contraceptiva pe baza de hormoni administrati oral ne modifica perceptia asupra partenerului si asupra sentimentelor noastre fata de el.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Stirling din Marea Britanie au descoperit ca femeile care iau pilule contraceptive au relatii de durata mai lunga decat cele care nu folosesc metode hormonale de prevenire a sarcinii, in ciuda faptului ca atractia fata de partener scade semnificativ sau chiar dispare.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au interogat aproximativ 2.500 de femei, care au dezvaluit amanunte importante despre metoda contraceptiva folosita, dar si despre vietile lor sexuale.

Pilulele contraceptive favorizeaza insatisfactia sexuala

Rezultatele studiului arata ca femeile care folosesc anticonceptionale sunt mai putin atrase de partenerii lor si tind sa fie nesatisfacute sexual in relatie, comparativ cu cele care nu folosesc astfel de pastile.

Cu toate acestea, numarul relatiilor de lunga durata este mai mare in randul femeilor din prima categorie, fata de cele dintr-a doua categorie.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca pilulele contraceptive scad nivelul de testosteron din corpul femeii, fapt ce le face mai stabile si mai fidele pe termen lung, dar si mai putin atrase fata de parteneri.

Apetitul sexual este sacrificat in favoarea stabilitatii in relatie

Doctorul Craig Roberts, unul dintre cercetatorii care au participat la studiu, a precizat: Femeile care iau pilule contraceptive sunt mai putin satisfacute sexual dar se bucura de aspectele non-sexuale ale relatiei. Se produce un fel de compensatie.

Pe parcursul relatiei de lunga durata, practic, femeia care apeleaza la metode contraceptive hormonale devine cumva mai docila, favorizand astfel stabilitatea in cuplu.

SFAT

Renunta la pilule ca sa vezi daca il doresti cu adevarat sau nu!

Totusi, recomand folosirea unei metode contraceptive nehormonale macar in lunile premergatoare casatoriei, pentru ca femeia sa reintra in starea ei naturala si sa-si poata confirma daca chiar este sau nu atrasa de partenerul ei si daca sentimentele fata de el nu au fost alterate pe bagajul hormonal pe care l-a purtat pentru a preveni sarcina, a atras atentia doctorul Craig Roberts, ale carui descoperiri urmeaza sa fie publicate in revista de specialitate Proceedings Of The Royal Society B.

loading...
<

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *