Search for content, post, videos

Efecte incredibile ale imbratisarilor asupra organismului

Potrivit unor studii recente, imbratisarile au o serie de efecte incredibile asupra organismului. Se pare ca acest gest de afectiune este mult mai important pentru oameni decat am fi crezut.

Efecte incredibile ale imbratisarilor

– Viata sexuala mult mai buna: studiile arata ca partenerii de cuplu care stau imbratisati dupa sex se simt mai fericiti si mai impliniti decat ceilalti.

– Calmeaza durerile: in timpul imbratisarilor se elibereazaoxitocina in corp si astfe organismul simte mmai putina durere. Oxitocina are un rol critic in relaxarea muschilor astfel starea de durere fiind mult mai tacita.
– Te feresc de afectiuni cardiace: Avand in vedere ca imbratisarile ajuta corpul sa isi limiteze stresul, actioneaza si asupra tensiunii arteriale. Astfel, cu cat stresul estemaimic, cu atat tensiunea si afectiunile cardiace au sanse mai mici sa se intample.

– Reduc tensiunea: cand pielea unei persoane intra in contact cu pielea altei prsoane prin imbratisare, creierul transmite mesajul de diminuare a cantitatii de cortizol eliminate in organism. Acest hormon este supradenumit si hormonul stresului si de aceea este indicat sa fie cat mai putin eliberat in sange.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *