Search for content, post, videos

Incredibil: durerea in corp este reala dupa despartire. Cum si de ce se manifesta

Asociem despartirile dureroase de persoanele iubite cu durerea emotionala, insa aceasta nu se produce doar la nivel psihic. Durerea in corp este reala dupa despartirea de persoana iubita!

 

Despartirile sunt solicitante nu doar pentru starea noastra emotioanal, ci si pentru corp. Atunci cand un om se simte atras de o alta persoana, atractia nu se produce doar la nivel mintal, psihic, emotional, ci si la nivel chimic in organism. Pe parcursul unei relatii de cuplu, se creeaza un echilibru chimic specific, care este insa distrus in momentul despartirii de persoana iubita.

 

Nu doar ca mintea si sufletul persoanei care a trecut printr-o despartire dureroasa tanjesc dupa fostul partener de cuplu, dar se produce si un dezechilibru chimic in organism care transmite mesaje creierului ce, la randul lui, induce durere fizica, reala, in corp.

 

O despartire dureroasa accentueaza productia de feromoni in circuitele din creier atat la femei, cat si la barbati. Restabilirea echilibrului chimic este ca un fel de “cura de dezintoxicare”, necesita timp si prezinta perioade de sevraj. Insa intreruperea legaturii cu fostul partener, distantarea fizica de acesta ajuta in procesul de dezintoxicare.

 

Mai mult, o despartire dureroase declanseaza o teama la nivel de supravietuire in amigdala, acea parte a creierului responsabila de gandirea in situatii critice, de rationamentele rapide in situatii de criza. Acesta este motivul pentru care o persoana care sufera din dragoste poate avea un comportament bizar, chiar irational dupa despartire. Totul tine de chimia din creier!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *