Search for content, post, videos

Dovedit stiintific: 10 factori care cresc riscul de divort

Esti parinte de fata nu de baiat? Ai zambit in fotografia oficiala de la absolvirea liceului? Acestea, dar si altele pot stabili riscul personal de divort.

 

1. Esti femeie si te-ai casatorit in tinerete, la scurt timp dupa ce ai implinit 18 ani

 

Femeile care s-au casatorit de tinere, in primi ani de dupa majorat, prezinta un risc de divort crescut cu 48%, in timp ce femeile care s-au casatorit la 25 de ani sau dupa prezinta un risc de divort de 24%. Potrivit unui studiu efectuat de Departamentul de Stat pentru Sanatate si Servicii si de Centrul National de Statistici in Sanatate din SUA, varsta chiar conteaza in sansele de reusita ale unei casnicii.

 

2. Femeile care-si doresc mai mult un copil decat partenerii lor prezinta risc dublu de divort decat cele care sunt pe aceeasi lungime de unda cu sotii lor in materie de copii.

 

Acordul in ceea ce priveste momentul potrivit de a avea un copil si numarul acestora este important pentru bunastarea casniciei. Un studiu publicat in 2009, in SUA, a aratat ca femeile care-si doresc mai repede sau mai multi copii decat sotii lor prezinta risc dublu de divort decat cuplurile casatorite care au cazut de comun acord cu privire la acest aspect. Cu cat dezacordul referitor la momentul de a avea un copil sau la numarul de copii doriti este mai mare, cu atat riscul ca mariajul sa sfarseasca cu divort este mai mare.

 

3. Cuplurile care au doi baieti prezinta risc de divort de 36,9%, in timp ce sotii care au doua fete risca sa sfarseasca divortati in proportie de 43,1%, potrivit unei statistici prezentate in cadrul reuniunii anuale a Asociatiei Economice din SUA.

 

4. Barbatii cu nivel ridicat de testosteron bazal prezinta cu 43% mai multe riscuri de divort decat brbatii care au niveluri joase de testosteron.

 

In zilele noastre, hipermasculinitatea generata de o secretie crescuta de testosteron nu prezinta niciun beneficiu din perspectiva adaptabilitatii in societate pentru barbat, iar pe plan amoros sansele sale la o relatie de lunga durata scad. Astfel ca barbatii cu niveluri ridicate de testosteron prezinta cu 43% mai multe riscuri de divort decat cei care au testosteronul mai scazut, se arata in lucrarea “Biosociology of Dominance and Deference”.

 

5. Parintii unui copil diagnosticat cu ADHD prezinta un risc de divort crescut cu 22,7% comparativ cu parintii unui copil care nu sufera de tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie.

 

Diagnosticul ADHD este unul care ridica provocari atat copilului, cat si parintilor. De altfel, in primii ani, parintii sunt cei mai incercati, nivelul de stres si solicitarea de zi cu zi fiind mult mai ridicate decat cele inregistrate la cuplurile casatorite ai caror copii nu sufera de deficit de atentie. Astfel ca parintii unui copil cu ADHD prezinta cu 22,7% mai mari riscuri de divort pana ce micutul implineste opt ani decat parintii unui copil fara ADHD, se arata in “Journal of Consulting and Clinical Psychology”.

 

6. Persoanele care nu obisnuiesc sa zambeasca in fotografii prezint risca de divort de cinci ori mai mare decat cele care sunt imortalizate cu zambetul pana la urechi.

 

Mai multe studii sociologice au demonstrat ca persoanele care zambesc in fotografii, mai ales in cele care marcheaza un moment important, precum absolvirea studiilor, prezinta risc de divort de cinci ori mai mare decat cele care zambesc degajat, se arata in lucrarea “Marriage: A History”. De altfel, cu cat optimismul este mai evident, exteriorizat intr-un mod degajat, natural, cu atat casnicia persoanei respective prezinta mai multe sanse de reusita.

 

7. Daca bebelusul tau a murit dupa a 20-a saptamana de dezvoltare in burtica mamei, in timpul nasterii sau la scurt timp dupa ce s-a nascut, riscul de divort este crescut cu 40% decat in cazul cuplurilor care nu au suferit astfel de pierderi.

 

8. Femeile diagnosticate cu cancer sau cu scleroza multipla prezinta de sase ori mai multe riscuri de divort decat daca sotii lor ar fi fost diagnosticati cu aceeasi boala.

 

9. O femeie caucaziana care s-a despartit neoficial de sot prezint 98% sanse sa semneze actele de divort. O femeie hispanica in aceeasi situatie are sanse de 80% sa ajunga pana la semnarea actelor de divort, in timp ce femeile afro-americane despartite de soti oficializeaza separarea prin divort in proportie de 72%.

 

10. Daca esti dansator sau coregraf, atunci riscul de divort este de 43,05%, in timp ce un profesor de matematica risca in proportie de 19,15% sa divorteze. Asadar, profesia fiecaruia dintre parteneri influenteaza riscul divortului.

loading...
<

2 comments

  • <cite itemprop="author">Afacerea ta</cite>

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: http://www.invetiengleza.ro

  • <cite itemprop="author">bunadimineata</cite>

    Din pacate divortul este la moda in zilele noastre. Daca ti gasesti partenerul cu care sa imparti aceleasi valori si principii sansele de separare sunt mult mai mici.

    http://bunadimineata.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *