Search for content, post, videos

Din nou si de la capat: Ponturi pentru a te impaca cu fostul iubit

Nu toate relatiile care i-au sfarsit sunt menita sa ramana asa, in unele cazuri fiind chiar indicata impacarea partenerilor atata timp cat amandoi isi doresc, in sinea lor, acest lucru.

 

Desi “reincalzirea ciorbei” este, adesea, contraindicata pentru sanatatea emotionala si psihica, in acele cazuri in care ambii parteneri isi duc dorul unul altuia si, dincolo de toate neintelegerile, continua sa spere la reimpacare, reinnodarea relatiei este chiar binevenita. Dar cum faci sa te impaci cu fostul iubit? Mai mult de atat, dupa impacare, cum faci relatia sa functioneze fara sa fie afectata de frustrarile care au dus, initial, la despartire?

 

Daca ii spui celei mai bune prietene ca te gandesti serios sa te impaci cu fostul iubit se prea poate ca ea sa-ti gaseasca toate motivele posibile de pe lume pentru a NU face acest pas. Dar statisticile arata ca, adesea, reimpacarile sunt un fundament bun al relatiilor functionale. Mai bine de o treime din cuplurile care locuiesc impreuna si o patrime din cuplurile casatorite au trecut printr-o despartire la un moment dat, partenerii considerand ca acel prag peste care au trecut i-a facut mai puternici si i-a apropiat unul de celalalt. Asadar, “reincalzirea ciorbei” este chiar indicata in unele cazuri.

 

Totusi, reusita celei de-a doua sanse in relatie necesita un efort emotional suplimentar, nu doar dorinta de reimpacare a partenerilor. Iata cinci cerinte esentiale care trebuie indeplinite ca impacarea sa sustina o relatie reusita!

 

Fii brutal de sincera cu tine

 

Este firesc sa-ti fie dor de partile pozitive ale fostului iubit. Cand persoana draga nu ne mai este alaturi tindem sa uitam lucrurile negative de care am avut parte si sa ne concentram pe tot ceea ce a fost bun de care nu ne mai bucuram. Dar pentru a relua relatia trebuie sa ai in vedere toate bunele, dar si toate relele din relatie, inclusiv din tine insati! Fii brutal de sincera cu tine atunci cand iti evaluezi starea de spirit de dupa despartire. Ti-e dor de el cu adevarat sau doar iti lipseste prezenta masculina cu care erai obisnuita? Te simti singura fara el pentru ca el nu este langa tine sau doar pentru ca nu mai ai “program artistic” in weekend si nu stii cu ce sa-ti umpli timpul? Este el omul alaturi de care te vezi peste ani si ani? Crezi cu adevarat ca atat tu, cat si el ati putea sa va debarasati de obiceiurile proaste care au iscat certuri pe cand erati impreuna? Raspunde-ti sincer la aceste intrebari, chiar daca raspunsurile pe care ti le vei da nu sunt neaparat pe placul tau.

 

Asigura-te ca puteti fi prieteni inainte de toate

 

O relatie de cuplu reusita se bazeaza, inainte de toate, pe prietenie sincera. Acest aspect este, de fapt, fundamentul unei relatii de lunga durata, nu pasiunea, dorinta sexuala sau obiceiurile pe care le aveti in comun. Din acest motiv este indicat ca, inainte de a va avanta in pat amandoi, sa aveti cateva iesiri in doi pur platonice in care sa stati pur si simplu de vorba si sa va exprimati toate sentimentele – bune sau rele, pentru a sti fiecare cu ce va confruntati care reluati legatura amoroasa.

 

Da toate cartile pe fata

 

Daca va impacati fara sa va marturisiti toate nemultumirile, frustrarile vechi vor reaparea in relatie la scurt timp dupa reinnodarea legaturii. Din acest motiv, inainte de impacare, trebuie sa aveti discutii serioase in care sa va marturisiti toate neajunsurile, toate frustrarile, toate suferintele personale, dar si cele legate de actiunile sau inactiunile partenerului. A doua sansa in relatie nu poate avea sorti de izbanda atata timp cat nu da-ti amandoi cartile pe fata!

 

Luati-o usurel!

 

Nu va grabiti sa va mutati din nou impreuna, nu va faceti imediat planuri de casatorie, nu stabiliti ca plecati peste un an in vacanta mult visate, nu accesati un credit impreuna! Luati lucrurile usurel si lasati-va timp sa va reacomodati unul cu celalalt. Comportati-va ca intr-o relatie noua in care luati tot ceea ce vine pe rand, pas cu pas, zi cu zi, fara graba si planuri marete.

 

Asuma-ti riscul de esec!

 

Nu te ambala emotional avand siguranta ca totul va fi bine. Ia-ti o marja de eroare ca lucrurile s-ar putea sa nu iasa asa cum ti-ai dorit. Bagajul emotional adunat in prima parte a relatiei este adesea foarte mare la impacare, la oferirea celei de-a doua sanse. Acest bagaj emotional va poate ajuta sa va apropiati unul de celalalt, dar greutatea lui va poate si darama. Asadar, intelege ca impacarea este o arma cu doua taisuri si asuma-ti riscul de esec, chiar daca nu ti-l doresti. Fii pregatita sa pui punct relatiei reinnodate daca nu functioneaza.

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *