Search for content, post, videos

Motive incredibile pentru care pierzi 8 prieteni dupa despartire

Potrivit unui nou studiu realizat in Marea Britanie, in momentul in care iesim dintr-o relatie de durata pierdem cel putin 8 dintre ceimai apropiati prieteni ai nostri.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2000 de barbati si femei din Marea Britanie, cu varsta cuprinse intre 25 si 44 de ani. Dintre acestia, 64% au recunoscut ca au pierdut un numar destul de mare de prieteni in momentul in care au iesit dintr-o relatie delunga durata.

In marea lor majoritate, cei intervievati au motivat acest lucru prin simplul fapt ca oamenii respectivi le aduceau aminte de fostele iubite, sau iubiti, si ca au incercat sa-i evite. In consecinta, s-au simtit singuri o perioada lunga de timp pana cand au gasit pe altcineva.

Cercetatorii sustin ca exista o explicatie clara despre acest fenomen. Astfel, cuplurile stabile tind sa isi faca un cerc de prieteni comun, in asa fel incat sa poate fi mere impreuna cand au activitati sociale.

In momentul despartirii, acest grup de prieteni este evitat, pentru a evita posibilitatea de a se vedea cu fostul sau cu fosta. Si in urma estimarilor, se pare ca numar de prieteni pe care ii evitam cand ne despartim de cineva cu care am stat o perioada lunga de timp este de 8.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *