Search for content, post, videos

Demonstratia stiintifica: de ce sunt de fapt sexy chitaristii

Un talent sau o aptitudine va face intotdeauna un barbat mai atragator, dar daca acest talent este acela de a canta la chitara, barbatul respectiv este cu adevarat sexi, a descoperit un psiholog francez.

 

Un studiu efectuat recent la Universitatea din Bretagne-Sud din Franta a demonstrat ca chitaristii sunt mai sexi decat alti barbati.

 

Coordonatorul cercetarii, psihologul Nicolas Guéguen, a decis sa descopere adevarul despre aceasta perceptie printr-un grup de 300 de femei cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani.

 

Guéguen a adunat informatiile pe care le-a procesat la Universitatea Bretagne-Sud chiar de pe teren. Adica a iesit in oras, in repetate randuri, atat cu chitara dupa el, cat si fara si a abordat femeile cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, aproximativ, pe care le-a intalnit pe strada, in cafenele sau in centrele comerciale.

 

Rezultatele studiului sau de pe teren au arata ca femeile sunt, de regula, mult mai dispuse iasa in oras cu un barbat abia cunoscut daca stiu ca acesta canta la chitara.

 

Mai exact, cand avea chitara dupa el, 31% din femeile pe care le-a abordat au fost de acord sa ii dea numarul de telefon pentru a stabili o intalnire, comparativ cu doar 14% atunci cand a incercat aceeasi manevra fara nimic in mana. Mai mult de atat, atunci cand purta la el o geanta sport, doar 9% din femeile abordate au fost receptive si de acord sa ii dea numarul de telefon.

 

Analiza psihologului francez Nicolas Guéguen dovedeste ca un barbat cu chitara este intotdeauna mai sexi decat unul fara, dar si confirma un studiu anterior efectuat pe aceeasi tema.

 

In 2012, o cercetarea a fost efectuata de grupuri de studente de la Universitatea din Tel Aviv si de la Universitatea „Ben Gurion” (ambele din Israle). Studiul de anul trecut a aratat ca o femeie accepta mai usor ca prieten pe Facebook un barbat care apare in poza de profil cu o chitata, decat unul in alte ipostaze.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *