Search for content, post, videos

De ce sunt barbatii uneori speriati de sex

Barbatii au, deseori, tendinta de a se lauda cu propria barbatie si propriile realizari sexuale, iar in multe dintre cazuri laudele sunt chiar fondate.

Ceea ce nu recunosc, insa, multi este ca, in unele situatii, se intampla sa se blocheze in fata partenerei chiar in momentele intime.

 

Pana si cel mai puternic barbat se poate speria, uneori, de sex, din diverse motive. Orice barbat poate trece, o data in viata sau de mai multe ori, printr-un blocaj psihic din cauza caruia sa nu poate initia actul sexual sau sa nu il poate sustine, odata inceput.

 

Pierderea controlului

 

Chit ca exista diferente semnificative intre psihicul unei femei si cel al unui barbat, functionam dupa principii similare. Cu totii punem pret pe siguranta si control, iar imprevizibilul, indiferent de nevoia de adrenalina, ne sperie.

 

In cele mai multe situatii in care barbatul se blocheaza sexual in fata partenerei are loc atunci cand aceasta incearca sa domine, preia controlul din mainile partenerului sau.

 

Fie din lipsa de obisnuinta, fie din alte motive, aceasta rocada a puterii sperie barbatul aflat la primii pasi in demararea actului sexual. Cum sexul in sine porneste de la o activitate psihica, blocajul sau asa-zisa sperietura a barbatului se reflecta si asupra barbatiei sale, motiv pentru care apar adesea probleme de erectie.

 

Asadar, pierderea controlul, chiar daca este vorba doar de o chestiune de perceptie, poate avea consecinte negative asupra barbatului care nu se astepta sub nicio forma la asa ceva.

 

Asteptari prea ridicate

 

Pe de alta parte, se poate intampla ca barbatia sa il lase tocmai pentru ca barbatul isi face prea multe griji privind felul in care va decurge actul sexual. Astfel de situatii au loc, de regula, la prima ocazia in care el si ea fac sex. Pierderea erectiei sau imposibilitatea de a o mentine, in astfel de momente, poate avea legatura si cu imaginea pe care si-a creat-o barbatul despre femeia de langa el.

 

Se intampla uneori ca „el” să o pună pe „ea” pe un piedestal, in propria minte, sa ajunga sa o doreasca intr-atat de mult incat sa-i fie teama de esec. Atunci mintea barbatului este invadata de intrebari si griji precum „Daca fac ceva gresit…”, „Daca nu ii place…”, „Daca nu o pot face sa aiba orgasm…” si mai ales „Daca mi se lasa…”.

 

In fata unor asemenea presiuni, majoritatea induse, nu reale, exista riscul ca barbatia sa-l lase la primele incercari.

 

Jena fata de propriul corp

 

Daca de la femei ne asteptam sa aiba tot felul de complexe legate de aspectul fizic, psihologii si terapeutii sexuali atrag atentia ca si barbatii pot fi afectati de nemultumirea fata de propriul trup. In cele mai multe cazuri, este vorba de marimea penisului. Prea mic sau prea mare, ambele dimensiuni pot ridica ingrijorari pentru barbatii mai putin siguri pe ei insisi.

 

Nesiguranta poate sa fi aparut in copilarie sau in adolescenta, in diverse momente jenante, dar si dupa inceperea vietii sexuale cand una sau mai multe partenere i-au luat peste picior sau au reactionat nepotrivit in fata marimii penisului.

 

Pe de alta parte, un barbat care stie ca are penisul cu adevarat mare va fi, cel mai probabil, ingrijorat ca femeia care-i va vedea prima oara barbatia sa nu se sperie sau sa nu simta durere in timpul actului sexual.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *