Search for content, post, videos

Adevaratele motive pentru care se destrama casniciile si cum sa eviti acest lucru

Lasand la o parte infidelitatea, sunt o multime de motive din cauza carora mariajele se destrama.

Fie ca esti casatorita de 40 de ani sau de 40 de zile,potentialitatea despartirii exista in orice cuplu, inca de la prima intalnire. Mai multi aleg chiar sa continue relatii/mariaje dezamagitoare din varii motive, precum copiii, frica de a o lua de la capat, nu-si permit sa traiasca singuri etc.

Cu o rata a divorturilor mereu in crestere ajungem sa ne intrebam care sunt cauzele care duc la stagnarea sau deteriorarea unui mariaj. E oare posibil sa menti o relatie pasionala si plina de impliniri pe durata unei intregi vieti?

Probabil ca e posibil si ramanem inca pozitivi, altfel nu ar mai avea rost sa incercam, nu? Desi nu am reusit sa ne punem de acord care sunt exact retetele succesului, cu siguranta putem face o lista lunga cu cauzele esecului.

Dintre acestea, le-am selectat pe cele mai importante 3 motive care pot sfarsi casnicia:

Lipsa momentelor intime

Impartasind la nivel intim toate emotiile, trairile, pasiunile, ideile,la nivel de cuplu se creaza acel „ceva” care uneste si care mentine relatia/casnicia sanatoasabde-a lungul timpului. Ia initiativa si asigura-te ca protejezi timpul alocat cuplului. Este vorba despre intimitate si comunicare, chestiuni carora trebuie sa lebgasesti loc in viata ed zi cu zi.

Inchide telefoanele si computerele. Momentele intime de calitate iti vor mentine relatia sanatoasa si trainica. Aceste momente vor crea liantul unei vieti implinite atat fizic, sexual si intelectual cat si spiritual.

Contractul a ajuns la final

Toate cuplurile ajung la o intelegere, uncontract nerostit pe care il accepta si prin intermediul caruia isi definesc asteptarile pe care le au unul de la altul.

Toate acestea se pot schimba insa, cu timpul, odata ce cuplul se maturizeaza si creste impreuna, ajungand la un moment dat la senzatia ca toate acele asteptari initiale nu-si mai au locul in viata lor.

Multi vor incepe sa puna in balanta beneficiile si costurile continuarii relatiei dar, cel mai bine ar fi sa va recunoasteti realizarile si sa incercati sa imbratisati noile conotatii pe care viata de cuplu le ia odata cu expirarea acelui „contract”.

Omul evolueaza in permanenta, la fel si relatia sa debcuplu. Pentru a continua un mariaj sanatos, fixati-va noi tinte si recalculati-va asteptarile pe care le aveti de la partener.

Criza varstei mijlocii

Varsta mijlocie este de obicei perioada in care punem in balanta viata de pana acum cu ceea ce urmeaza, este varsta la care ne replanificam viitorul si reevaluam prioritatile.

Pe masura ce devenim din ce in ce mai constienti de propria mortalitate si de trecerea timpului, multi dintre noi isi vor schimba viata cu totul cautandu-si un nou scop.

O relatie care a stagnat de-a lungul timpului poate fi pusa astfel in pericol, odata cu varsta mijlocie, cand ne dam seama ca timpul este extrem de important si nu merita irosit. Multe despartiri survin astfel in aceasta perioada, partenerii incercand sa-si regaseasca pasiunea si iubirea de mult uitate.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *