Search for content, post, videos

De ce o femeie NU trebuie sa plateasca la prima intalnire

Femeile si barbatii tind sa aiba opinii diferite, uneori chiar contradictorii, cu privire la cine plateste la prima intalnire.

 

Odata cu emanciparea femeii, care este inca in plina desfasurare, s-a raspandit tot mai mult ideea ca femeia ar trebui sa-si plateasca consumatia la prima intalnire. Insa dincolo de egalitatea de sanse dintre femei si barbati, exista niste motive foarte precise pentru care cursul unei intalniri amoroase nu ar trebui alterat de acest aspect financiar. Mai exact, iata principalul motiv pentru ca o femeie nu trebuie sa plateasca la prima intalnire!

 

Prietenii iesiti in oras impreuna impart nota de plata, fiecare achitand, de regula, ce a consumat, colegii de serviciu, partenerii de afaceri la fel, insa doua persoane aflate la prima intalnire, care se presupune ca prezinta un interes sexual/amoros unul fata de celalalt, nu sunt nici prieteni, nici colegi, nici colaboratori de faceri, asada impartirea „frateste” a notei de plata este exclusa din discutie.

 

Un barbat cu o minima educatie, indiferent de situatia lui financiara, isi asuma faptul ca va plati nota de plata la prima intalnire in oras.

 

Totodata, dincolo de egalitatea intre sexe pentru ca se militeaza cu inversunare, trebuie sa constientizam si sa respectam rolurile celor doua sexe in societate.

 

Pana una alta, barbatul este asociat cu „subzistenta”, iar femeia cu „ingrijitul”. Conceptul de a asigura supravietuirea nucleului familial se transpune in mici gesturi de zi cu zi, iar in cazul primei intalniri, se rezuma la plata notei. Acest lucru nu pune pe o pozitie mai joasa sau mai ridica nici femeia, nici barbatul, asa este cutuma de cand au oamenii constiinta de sine.

 

Bineinteles, partea de a avea grija care-i revine femeii se transpune la prima intalnire altfel: de a fi placuta, sociabila si de a nu comanda ceva care sa umfle excesiv nota de plata. Aici tine, evident, de bun simtul femeii care, in mod normal, se rezuma la a comanda ceva frugal, astfel incat sa nu supuna la cheltuieli masive barbatul cu care se afla la prima intalnire.

 

Gestul barbatului de a plati la prima intalnire este una dintre ramasitele cavalerismului de altadata.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *