Search for content, post, videos

De ce nu se va culca cu tine daca esti iubita celui mai bun prieten al sau

In ciuda faptului ca barbatii, in marea lor majoritate, sunt perceputi drept principalii initiatori ai unei relatii incestuoase, un nou studiu tinde sa demonteze aceasta credinta, cel putin intr-un caz.

Astfel, barbatii sunt mult mai putin atrasi de iubitele sau sotiile prietenilor cei mai apropiati decat de celelalte femei iar raspunsul pentru aceasta dilema vine in urma unui studiu antropologic realizat la Universitatea din Missouri, din SUA.

Rezultatele cercetatorilor au fost apreciate de multe dintre femeile care isi doreau cel puti o relatie sexuala cu cel mai bun prieten al partenerului lor, mai ales in cazul in care acesta din urma le-a parasit.

Se pare ca incapacitatea barbatilor de a incepe o relatie cu iubita sau fosta iubita a prietenilor cei mai apropiati ar fi programata genetic. Coordonatorul studiului, profesorul Mark Flinn, sustine ca aversiunea pentru relatiile sexuale cu partenerele celor mai buni prieteni este un lucru natural pentru barbati.

„Desi barbatii au multe ocazii de a cuceri sotiile prietenilor, propunerile de adulter sunt relativ rare in raport cu oportunitatile. Nivelul testosteronului creste in general atunci cand barbatii interactioneaza cu un potential partener sexual. Totusi, creierul barbatilor a evoluat astfel incat ei sa poata respecta legaturile de prietenie“, a spus el, potrivit „Daily Mail“.

Se pare ca aceasta caracteristica abarbatilor a inceput sa se dezvolte in momentul in care omul primitiv a inceput sa traiasca in comunitati. Din cauza ca adulterul putea duce la lupte soldate cu moartea, babratii s-au autoprogramat genetic sa nu isi satisfaca poftele cu partenerele altor barbati. Astfel, babratii din comunitatile primitive au capatat incredere unii in altii si au reusit sa supravietuiasca, sustine Flinn.

„Acelas mecanism psihologic care le permite familiilor sa formeze sate si sa coopereze poate permite si unor institutii precum NATO sau Uniunea Europeana sa-i coordoneze eforturile pentru rezolvarea unor probleme comune“, a mai spus cercetatorul.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *