Search for content, post, videos

De ce „fetele bune” au mai mult de suferit in dragoste

Ce inseamna sa fii „fata buna” intr-o relatie de cuplu? In primul rand sa lasi mereu de la tine, sa dai dovada de prea multa intelegere chiar si in situatii in care partenerul a gresit in mod evident si sa il pui vesnic pe el pe primul plan, in detrimentul tau.

A-ti sustine partenerul la bine si la rau, intr-o relatie serioasa, este ceva absolut firesc, insa secretul unei bune comunicari si a evolutiei in doi tine si de capacitatea fiecaruia dintre parteneri de a tine in frau exagerarile celuilalt, de a-l trage de maneca, explicand cu argumente cand greseste. O „fata buna” isi sustine iubitul sau sotul in mod neconditionat, gasindu-i scuze pentru greselile comise si punandu-se mereu pe locul doi in relatie, doar ca sa-i asigure acestuia o stare generala buna. Practic, o fata buna face tot ce-i sta in putere sa-si multumeasca partenerul de cuplu, chiar daca este in detrimentul propriei persoane. Insa acest tip de comportament, sustinut timp indelungat, este tocmai in defavoarea „fetei bune” care invariabil va avea mult de suferit in dragoste.

De ce o „fata buna” va suferi mereu din dragoste? In primul rand pentru ca-si pierde increderea in fortele proprii, deseori chiar imaginea clara a identitatii de sine. Pentru ca incearca mereu sa multumeasca pe celalalt, respectiv pe partener, „fata buna” spune si face, de regula, exact cum prefera sotul/iubitul ei. Odata lasata de una singura in fata unei decizii de luat, s-ar putea sa nu fie in stare sa ia o pozitie fara o consultare prealabila cu partenerul, pentru ca, in timp, increderea in sine s-a dus pe Apa Sambetei.

Totodata, o „fata buna” va fi macinata de sentimentul de vinovatie pentru orice se intampla rau in viata partenerului ei, chiar si pentru acele situatii care nu tin de ea. Ea se va simti frustrata si chiar vinovata, spre exemplu, daca iubitul ei este obosit o perioada lunga de timp din cauza volumului mare de munca la serviciu. Daca ar putea, „fata buna” i-ar face treaba partenerului ei, dar cum nu poate – caci nu tine de controlul ei – se simte, fara fundament rational, frustrata si vinovata ca nu-si ajuta suficient iubitul/sotul.

Mai mult, o „fata buna” isi saboteaza relatiile personale pe care le are, pentru ca nu poate iesi din sfera relatiei de cuplu. Refuza sa ia vreo decizie, sa actioneze in orice fel fara parerea sau prezenta iubitului/sotului, fapt care va ridica numeroase sprancene in randul prietenilor si al colegilor ei. Astfel ca oamenii vor incepe sa se indeparteze treptat de ea, relatiile personale racindu-se si chiar rupandu-se definitiv.

Intr-o relatie de cuplu, o femeie trebuie sa-si sustina partenerul, sa-l sprijine, sa-l ajute, dar fara sa-si pericliteze increderea in fortele proprii si identitatea de sine. O relatie de cuplu sanatoasa este compusa din doi parteneri care-si cunosc bine rolurile, care conlucreaza, depunand eforturi egale pentru fericirea in doi.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *