Search for content, post, videos

De ce femeile insala mai mult astazi decat in trecut

De ce insala femeie

In prezent, femeile insala mai mult si mai des decat o faceau in trecut, ca si cand si-ar fi pus in minte sa-i prinda pe barbati din urma si sa le plateasca cu aceeasi moneda anii indelungati de infidelitate.

 

De aproximativ un secol incoace femeile incearca sa obtina egalitate in tot ceea ce presupune viata sociala si profesionala in raport cu barbatii: de la accesul la aceleasi locuri de munca, la egalizarea nivelului de salarii. Succesul femeilor in acest sens este vizibil. Mai mult de atat, statistic, femeile tind sa ii prinda din urma pe barbati si in ceea ce priveste actele de infidelitate. Practic, reprezentantele sexului frumos insala mai des si mai mult in prezent decat o faceau in trecut, in urma cu cateva decenii.

 

Statistic, in timp ce barbatii, mai ales cei insurati, insala in aceeasi masura ca in trecut, in ultimele doua decenii femei si-au dublat actele de infidelitate. Practic, ele calca stramb de doua ori mai mult decat acum 20 de ani.

 

In spatele acestei evolutii sunt trei factori-cheie. Iata de ce insala astazi femeile mai mult decat o faceau inainte:

 

1. Au obtinut o mai mare independenta materiala, motiv pentru care nu se mai tem atat de mult de consecintele financiare pe care le pot avea aventurile extraconjugale. Daca, in trecut, femeile este “fete de casa” si se temeau ca un pas gresit le-ar putea lua stabilitatea financiara, aceasta fiind de regula asigurata de partener, in prezent, faptul ca castiga la fel sau, in unele cazuri, chiar mai mult decat partenerii le face sa fie mai putin ingrijorate ca ar ramane pe drumuri, fara sustinere financiara, daca ar fi descoperite inseland.

 

2. Au un mai mare acces la retelele sociale si, in principiu, la libertatea de comunicare pe care o ofera internetul, motiv pentru care multe aventuri amoroase incep online.

 

3. Nu mai sunt supuse acelorasi prejudecati ca inainte, iar stigmatul sotiei usuratice nu mai este atat de puternic. Practic, in ultimele doua decenii, prejudecatile privind femeile care insala au scazut, iar ele nu mai risca sa fie judecate si blamate atat de puternic pentru actele lor de infidelitate.  

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *