Search for content, post, videos

De ce femeile cad mai des in plasa barbatilor narcisisti

Barbatii narcisisti, care manifesta o iubire si o admiratie exagerate fata de propria persoana, sunt mai des preferati de femei, decat barbatii care-si vad lungul nasului.

 

Un studiu efectuat in Germania, la Universitatea Humboldt din Berlin, a aratat ca barbatii cu un grad ridicat de narcisism – manifestat printr-o imagine mai mult decat pozitiva despre sine si un semtiment de “mi se cuvine” – reusesc sa-si atraga potentialele partenere mai usor decat barbatii care sunt mai realisti cu privire la propria persoana.

 

“Narcisismul este asociat cu nivelul de atractivitate al unui barbat in viata reala, in situatii reale”, explica Michael Dufner, cercetatorul care a coordonat studiul de la Universitatea Humboldt din Berlin.

 

Dufner si colegii lui au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat nivelul de narcisism la 61 de barbati care aveau media de varsta 25 de ani. Dufner a atras atentia ca nu a cooptat in studiul coordonat de el barbati care sufera de tulburarea narcisica, clasificata psihologic ca o tulburare de persoanalitate, ci pur si simplu barbati care se iubesc in mod evident mai mult pe sine decat altii. “Practic, toti avem un anumit nivel de narcisism, unii mai mare, altii mai mic. I-am ales pe acei voluntari care nu sufera in mod excesiv de sine, pentru a fi catalogati medical ca bolnavi de tulburarea narcisica”, atrage atentia Michael Dufner.

 

In urmatorul stadiu al studiului, voluntarii au fost rugati sa abordeze femei necunoscute intalnite intamplator pe strada si sa incerce sa obtine cateva date de contact. Putea fi vorba de numarul de telefon, de adresa de e-mail sau de profilul de Facebook.

 

“I-am testat individual, am coroborat datele de pe teren cu evaluarile psihologice si am constat ca barbatii mai narcisisti sunt considerati mai atragatori de femei, care sunt dispuse sa ofere cu o mai mare usurinta datele lor de contact”, concluzioneaza cercetatorul german.

 

Astfel ca, femeile cad mai usor in plasa barbatilor care se adora pe sine, un nivel crescut de narcisism crescand substantial sansele barbatului de a obtine datele de contact ale femeii abordate.

 

Dufner a marturisit ca nu a reusit sa determine cauza exacta a acestui fenomen dovedit cel putin empiric, dar sustine ca exista clar o legatura intre atractivitatea fizica si narcisism.

 

Insa Dufner avertizeaza asupra faptului ca, desi poti lega o relatie mai usor cu un narcisist, sansele destramarii sunt mult mai mari decat in cazul relatiilor cu barbatii care-si vad lungul nasului. “Narcisistii sunt incantatori si atractiv la prima vedere, la primele contacte, dar nu sunt buni in calitate de parteneri de lunga durata”, adauga Michael Dufner.

 

Afirmatia lui este sustinuta si de profesorul de psihologie Jean Twenge de la Universitatea de Stat din San Diego (SUA). “Narcisistii sunt placuti la inceputul relatiei. La prima impresie, ei par increzatori si incantatori. Problemele apar insa pe parcurs, cand femeia isi da seama ca lui, barbatului narcisist, nu ii pasa de fapt de ea, el insusi fiind centrul intregii concentrari si intregii iubiri”.

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *