Search for content, post, videos

De ce facem mai mult sex vara? Explicatia specialistilor

Sexologii sustin ca vara cuplurile sunt mai deschise atunci cand vine vorba de sex, mai ales in timpul vacantelor. Relaxarea si mai ales detasarea de problemele cotidiene ne fac sa uitam se stresul zilnic si sa ne axam mai mult pe placerile de cuplu.

Insa, nu doar vacantele cresc apetitul. Soarele are si el un efect afrodisiac. Expunerea la lumina naturala creste secreetia de dopamina si oxitocina, hormonii care sunt responsabili de senzatia de euforie si sentimentul de „indragosteala”.

„Vara, libidoul nostru atinge cote maxime. Pe de-o parte, expunerea la soare favorizează un surplus hormonal (serotonină, melatonină şi testosteron) care ridică pofta sexuală, pe de altă parte căldura favorizează excedentul de transpiraţie şi implicit eliminarea de feromoni, responsabili cu atracţia către sexul opus.

Apoi, dress-codul vestimentar în anotimpul cald înlesneşte fantezia sexuală, lăsând descoperită o mai mare şi mai intimă parte a corpurilor noastre. Chiar şi pielea bronzată ne oferă o imagine de sine mai bună, şi o dată plăcându-ne pe noi înşine, transmitem semnale erotice celor din jur chiar şi inconştient”, declara Emilia Potenteu, sexoterapeut, pentru csid.

Din pacate, tot dupa sezonul cald creste si procentul de boli luate prin transmitere sexuala. Relatiile de o vara ii fac pe parteneri sa uite de protectie si sa se bucure de moment. Consecintele apar abia dupa ce se trezesc la realitate si vara a trecut.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *