Search for content, post, videos

Adevaratele motive pentru care lumea este perceputa diferit de femei si barbati

Potrivit unui recent studiu, exista motive concrete pentru care femeile si barbatii percep total diferit lucruri uzuale din viata de zi cu zi.

Studiul a fost realiza te o echipa de cercetatori care a publicat rezultatele in publicatia Biology of Sex Differences.

Asadar, pentru a avea rezultate concludente, cercetatorii au testat elevi si studenti peste 16 ani, care nu sufereau de tulburari de percepere a culorilor si care vedeau perfect.

Rezultatele au aratat ca femeile disting mult mai bine culorile si ca barbatii au probleme sa distinga culori in centrul spectral albastru-verde. Insa, odata ce au fost folosite imagini care se succed rapid, rezultatele oferite de barbati au fost net superioare fata de cele ale femeilor.

Explicatia pentru aceste diferente a fost data de profesorul Israel Abramov, coordonatorul studiului

„La fel ca si in cazul altor simturi, cum ar fi auzul si sistemul olfactiv, exista diferente in ceea ce priveste vederea intre barbati si femei. Am ajuns la concluzia ca, in timpul embriogenezei, testosteronul joaca un rol important, ceea ce duce la o conectivitate diferita intre bărbati si femei”, explica autorul studiului.

Si aceste diferente de perceptie sunt cauzate tocmai de istoria noastra genetica. Astfel, aceste diferente reprezinta o adaptare la faptul ca barbatii si femeile efectueaza sarcini diferite de milenii: in timp ce barbatii urmareau la vanatoare animale in miscare de la mare distanta, femeile trebuiau sa distinga, de la mica distanta, diferenta dintre plante si ierburi folosite drept hrana.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *