Search for content, post, videos

De ce este masturbarea primul pas spre o viata sexuala implinita in doi

Stimularea propriilor organe sexuale, astfel incat de la excitarea sa ajungi la orgasm, este primul pas catre o viata sexuala implinita, mai ales in cuplu. Odata ca stii tu ce iti place, este mai usor sa obtii placerea in doi.

 

In principiu, aproape toata lumea se masturbeaza. In SUA, spre exemplu, un studiu efectuat la nivel national a aratat ca 95% din barbati si 89% din femei se masturbeaza (frecventa difera, evident).

 

Desi practica reprezinta un tabu in societatile mai traditionaliste, masturbarea este fireasca si incepe inca din copilarie, cand copilul isi descopera propriul corp si senzatiile nemaiintalnite in momentul atingerii anumitor zone erogene.

 

In timp, motivele pentru care continuam sa ne masturbam se indeparteaza de descoperirea propriu-zisa a trupului si tind, pur si simplu, catre pura placere sexuala, dar si catre detensionarea sexuala, mai ales in cazul persoanelor fara parteneri disponibili pentru sex.

 

Mai mult de atat, masturbarea este si terapeutica, mai ales in cazul barbatilor care sufera de diverse disfunctii sexuale. Chiar si femeilor care intampina probleme in atingerea orgasmului, terapeutii sexuali le recomanda masturbarea, pentru descoperirea fiintei sexuale din ele.

 

Desi, in trecut, masturbarea era considerata o perversiune sau un semn de problema mintala, in prezent este vazuta ca ceva normal, sanatos din punct de vedere al vietii sexuale, placut si chiar extrem de placut, dar si sigur.

 

Masturbarea este considerata o problema doar atunci cand este asociata cu imposibilitatea de a face sex cu un partener, cand inhiba practic activitatea sexuala in doi, sau cand este facuta in public (evident).

 

Desi multi considera masturbarea o “indeletnicire” a persoanelor singure, mai multe studii au aratat ca cei casatoriti au in relatii de lunga durata obisnuiesc sa se satisfaca singuri mai des decat cei fara parteneri.

 

Masturbarea este asociata si cu o mai mare stima de sine, cu o perceptie pozitiva asupra propriului corp, dar si cu o viata sexuala mai activa.

 

“Exista o stransa legatura intre dispobilitatea de a te descoperi sexual pe tine insuti, de a-ti provoca tu singur un orgasm si disponibilitatea de a experimenta si a face orice pentru a-ti satisface partenerul”, spune psihoterapeutul sexual Ian Kerner, din New York.

 

Mai mult de atat, “femeile care se masturbeaza se simt, de regula, mai confortabil in propriul corp si mai implinite sexual”, adauga Kerner.

 

De fapt, orice forma de activitate autoerotica este mai buna decat niciuna, cu atat mai mult cu cat masturbarea este cea mai buna metoda de a afla ce iti place tie, ca persoana sexuala. “Daca nu tu stii asta, atunci nu trebuie sa ai pretentia de la partener sa stie”, atrage atentia consilierul sexual Laura Berman, fondator al Centrului Berman.

 

“Daca tu, ca femeie, habar n-ai unde iti este clitorisul, el, partenerul, de ce ar trebui sa stie?! Pana una alta, cunoasterea propriului corp din punct de vedere sexual este cea mai buna asigurarea pentru o viata sexuala implinita in doi”, spune Berman.

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *