Search for content, post, videos

De ce este mai bine sa faci sex treaz, nu beat

Combinatia sex-alcool este problematica, mai ales daca depasesti limita proprie, dincolo de care intri in stare de ebrietate.

 

Daca un pahar de vin sau un cocktail pot induce o stare de relaxare, odata depasita aceasta limita, te supui riscului de scadere a apetitului sexual. Iar daca consumul de alcool a fost unul foarte ridicat, exista si riscul sa nu-ti mai aduci aminte ca ai facut sex.

Multe persoane se bazeaza, efectiv, pe alcool pentru o noaptea pasionala intre asternuturi pentru ca sunt de parere ca bauturile alcoolizate le reduc inhibitiile, crescandu-le, totodata, stima de sine. De altfel, mai ales persoanele care se simt nesigure pe sine, care sunt nemultumite de propriul corp obisnuiesc sa consume alcool inaintea sexului.

 

Exista insa o limita delicate intre a bea un pahar de vin sau altceva inainte de sex si a simti mereu nevoia sa consumi ceva inainte de o partida amoroasa. Unele persoane chiar obisnuiesc sa bea mereu alcool, in variate cantitati, pentru „a-si face curaj”. Aici intervin problemele emotionale, psihologice a caror rezolvare nu consta in alcool.

 

Mai mult, alcool, pe langa a diminua intr-o anumita masura inhibitiile, diminueaza si apetitul sexual, dar si sensibilitatea. Practic, dupa consumul de alcool, este mai greu sa te exciti comparativ cu momentul in care exista preludiu fara alcool.

 

Totodata, statistic, exista si riscul aparitiei unei sarcini nedorite sau cel al contractarii unei boli venerice. De ce? Pentru ca procentul femeilor care accepta sa faca sex fara prezervativ creste cu 40%.

 

Sexul treaz este mult mai implinitor decat cel sub influenta alcoolul atat pentru ca esti mai sensibil la atingerile partenerului, cat si pentru ca exista posibilitatea unei conexiuni intime sporite.

 

Totusi, cum ramane cu persoanele a caror stima de sine este suficient de scazuta, care sunt timorate mai ales atunci cand fac sex prima oara cu un nou partener? Acestora le este recomandat masajul. Sexul nu trebuie in niciun caz sa inceapa cu penetrarea, ci cu preludiul, iar un masaj inclus in preludiu este reteta ideala de relaxare, de creare a unei legaturi intime cu partenerul care sa ajute o persoana mai putin sigura pe ea „sa prinda curaj”.

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Mangolescu</cite>

    Nu e bine sa bei ca poate ii borasti in GURA :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *