Search for content, post, videos

De ce este important sa stii care este mancarea preferata a iubitului

Dragostea trece prin stomac – spune o vorba populara, in spatele careia exista, totusi, un dram de adevar.

 

In zilele noastre nu mai trebuie sa fii o gospodina desavarsita pentru a fi pe placul barbatului, insa nu strica sa ai cateva mici atuuri in bucatarie, cum ar fi sa stii care este mancarea lui preferata. De altfel, un studiu recent a aratat ca, pe langa abilitatile de comunicare in cuplu, factorii care pot prezice cel mai corect evolutia unei relatii este nivelul de cunoastere al partenerului, dar si al preferintelor sale.

 

Astfel ca este important sa stii ce masura poarta la haine, data de nastere (evident!), dar si preferintele culinare. Nu este suficient sa stii ca nu ii place spanacul sau ca nu se da in vant dupa carnea de curcan, trebuie sa stii si care este mancarea lui/a ei preferetata!

 

Pentru a putea evolua intr-o relatie, trebuie sa fii capabil sa intelegi persoana de langa tin, sa stii ce visuri are si ce temeri, ce ii trezeste amintiri frumoase si ce ii rascoleste amintirile urate. Spre exemplu, poate nu suporta orezul cu lapte, nici macar mirosului lui, pentru ca atunci cand era mic era obligat de parinti sau de bunici sa manance orez cu lapte.

 

De ce este atat de important sa cunosti aceste mici detalii? Pentru ca majoritatea certurilor in cuplu, atunci cand partenerii locuiesc impreuna, se isca pe fondul unor mici chestiuni de preferinte, de stil de viata, de obiceiuri, care sunt exacerbate de probleme financiare, profesionale sau familiale.

Insa, cu cat iti descoperi mai mult partenerul, cu atat traiul in doi este mai placut si mai confortabil. Pentru aceasta este nevoie de “sesiuni de ascultare”, in care sa va povestiti amintiri si sa pui de indata intrebari cu privire la preferintele sale cum apare oportunitatea in discutie. Poate iti povesteste de gomboturile cu branza pe care i le facea bunica atunci cand era mic, dar de care nu s-a mai bucurat de ani buni. Cu prima ocazie, o zi libera poate, intereseaza-te cum se fac si prepara-le in casa, asteptandu-l cu masa pusa. Chiar daca nu-ti reusesc asa cum si-ar dori el si chiar daca bucataria este un dezastru, intentia ta va impresiona!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *