Search for content, post, videos

De ce dragostea este perceputa de creier precum dependenta de alcool

Oamenii de stiinta de la o universitate din SUA au descoperit ca dragostea este perceputa de creier ca o dependenta.

Potrivit specialistilor, acesta este si motivul pentru care cei care abia au iesit dintr-o relatie intampina dificultati in a-si reveni si a depasi momentul, informeaza LiveScience. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au scanat creierul unui grup de voluntari, care trecusera printr-o despartire, in timp ce li s-au aratat fotografii cu fostul partener de viata.

Astfel, s-a observat ca la nivelul creierului s-au activat regiunile care raspund de recompensa, dependenta de alcool, tutun sau stupefiante.

Dragostea este ca un viciu. O dependenta puternica, dar minunata, cand lucrurile merg bine, si de-a dreptul ingrozitoare atunci cand lucrurile nu merg intr-o directie buna, explica autorul studiului, antropologul Helen E. Fisher.

In cadrul studiului, cei 15 voluntari ale caror creiere au fost scanate, 10 femei si 5 barbati, avusesera o relatie de aproximativ doi ani si trecusera circa doua luni de cand aceasta luase sfarsit. Subiectii au marturisit ca isi petrec peste 85% din timp gandindu-se la fostul partener.

Mai mult, studiul a mai scos la iveala faptul ca barbatii sunt afectati psihic de calitatea relatiei amoroase pe care o au, in timp ce femeile doar de existenta sau lipsa acesteia. Este si motivul pentru care tinerele femei sunt mai predispuse catre depresie atunci cand o relatie se sfarseste.

Potrivit unui studiu al specialistilor de la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord, barbatii sufera mai mult decat reprezentantele sexului slab atunci cand se despart de o persoana draga.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *