Search for content, post, videos

De ce barbatii cu muschi sunt cei mai „incomozi” iubiti: explicatii stiintifice

Femeile intorc repede privirea dupa barbati bine facuti, musculosi, insa acestia nu sunt mereu „cel mai bun material” de iubit.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Westminster din Marea Britanie, care au efectuat un studiu pe 327 de barbati britanici heterosexuali. Motivul pentru care barbatii cu muschi mari sunt parteneri „rai” de cuplu tine de preconceptiile pe care le au. Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia: cu cat un barbat este mai musculos, cu atat are sanse mai mari sa aiba preconceptii sexiste si o anume ostilitate fata de femei.

Corelatia dintre barbatii „puternici”, cu un fizic bine dezvoltat prin efort fizic sustinut si parerile sexiste pe care le au in ceea ce priveste femeile isi are radacinile in rolurile traditionale ale sexelor. Potrivit autorilor studiului, barbatii care pastreaza credintele stravechi despre femei, care nu au nimic in comun cu egalitatea intre sexe si plaseaza femeia la cratita, fiind sexul slab, sunt si cei care imbratiseaza si stereotipurile traditionale masculine, care includ totodata si un aspect fizic foarte masculin, musculos, care denota putere pe toate planurile. Barbatii care au crescut cu preconceptii sexiste fac tot posibilul sa fie foarte masculini, musculosi pentru a-si mentine ideea despre sine de „barbat adevarat”.

Cercetatorii au mai constatat ca in societatile in care structurile patriarhale sunt puse sub semnul intrebarii, slabite de emanciparea femeii, barbatii incearca sa-si dovedeasca masculinitatea si sa-si mentina puterea si prin a pune un accent mare pe aspectul fizic. Cu cat mai musculos, cu atat „mai barbat”, ar fi principiul dupa care se ghideaza acestia.

Ce presupune acest lucru pentru femei? Ca, dupa cum arata cercetarea stiintifica, o femeie care are un astfel de iubit prezinta riscuri mai mari de a fi subapreciata, chiar de a nu fi respectata ca femeie decat una care opteaza pentru un barbat mai putin musculos, dar mai deschis la minte.

 

 

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">Vio Relu</cite>

  Pentru cine-i serios si doreste un castig suplimentar in mod
  cinstit, am diferite oferte de lucru, de acasa, in fata calculatorului, fiecare
  cat doreste, in mai multe sisteme.

  Pentru mai multe informatii, contactati adresa viorel70m1@yahoo.ro
  cu unul dintre codurile urmatoare:

  -„info” pentru cei care au rabdare si vor sa-si
  construiasca ceva solid, cu rasplata mare in viitor(intr-un an, maxim 2);

  -„detalii” pentru cei care doresc rezultate
  palpabile in timp mai scurt(in cursul unui singur an);

  -„voip” pentru cei care vorbesc mult la telefon si
  doresc un surplus la veniturile proprii.

  Orice alegeti, e de viitor si realizabil cu putine resurse
  financiare si de timp.

  Astept mesajul dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *