Search for content, post, videos

De ce barbatii considera femeile imbracate in rosu mai atragatoare

Rosul este considerat o culoare incitanta, care exprima pasiune, putere si spirit de aventura. Insa nu acesta este motivul pentru care barbatii gasesc mai atragatoare femeile imbracate in rosu.

Potrivit psihologilor de la o universitate franceza, rosul sugereaza atat dorinta sexuala, inclinatie catre romantism, cat si fertilitate la o femeie. Practic, barbatii cred ca o femeie imbracata in rosu este mult mai deschisa la sex de la prima intalnire decat una care alege alta culoare in vestimentatie.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie in urma unui experiment efectuat pe un grup de voluntari format din barbati, carora li s-au aratat mai multe imagini cu femei de aproximativ 20 de ani, imbracate in tinute de diverse culori.

In ciuda faptului ca toate fotografiile prezentau femei atragatoare, cele care erau imbracate in rosu au suscitat cel mai mult interesul barbatilor.

Mai mult de atat, voluntarii au considerat ca cele care aveau o tinuta rosie, in intregime, erau mai dispuse sa intretina relatii sexuale inca de la prima intalnire.

Din acest motiv, psihologii din Franta au atras atentia ca o femeie trebuie sa stie ce culori sa aleaga la primele intalniri pentru a transmite mesajul potrivit barbatului cu care se intalneste.

Studiul a fost publicat in Journal of Social Psychology.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *