Search for content, post, videos

Asta-i culmea! Uite de ce barbatii chiar nu inteleg femeile

Desi ne-au saturat de cliseul „Barbatii nu inteleg femeile”, numeroase studii au dovedit ca exista adevar in spatele afirmatiei.

 

„Singurul limbaj pe care il inteleg barbatii este cel al mancarii si al sexului”, „A fi feminina inseamna sa fii delicata, receptiva si docila” – sunt doar doua dintre cliseele de care multe persoane, femei si barbati, s-au saturat.

 

Cu toate acestea, cele mai recente studii arata ca femeile si barbatii chiar nu vorbesc aceeasi limba si ca reprezentantii sexului tare sunt incapabili sa inteleaga sexul opus.

 

Un studiu efectuat de cercetatorii germani si publicat in revista de specialitate „Plos” a demonstrat ca barbatii chiar intampina greutati in a intelege ce vor sa transmita femeile prin privire. Oamenii de stiinta de Spitalul Universitar din Bochum au evaluat 22 de barbati cu varste cuprinse intre 21 si 52 de ani, cu ajutorul unui investigatiei de rezonanta magnetica, RMN. Voluntarii la studiu au fost rugati sa se uite la 36 de perechi de ochi, o jumatate apartinand barbatilor si cealalta jumatate-femeilor. Ei bine, dincolo de faptul ca nu au reusit sa indice ce exprimau, multi confundat ochii de barbati cu cei de femei.

 

In urma altor evaluari, oamenii de stiinta din Germania au descoperit ca barbatilor le este doua ori mai greu sa perceapa starile unei femei decat invers.

 

MOTIVUL: creierul barbatului nu este conceput pentru a percepe starile femeilor

 

In urma RMN-urilor, cercetatorii au constatat ca amigdala din creier, acea parte responsabila de procesarea emotiilor, se activeaza mai intens atunci cand barbatul priveste un alt barbat, si nu o femeie.

 

Specialistii sustine ca acest lucru s-a format de-a lungul evolutiei umane, din vremuri preistorice cand barbatii trebuiau sa fie foarte atentia la alti barbati, caci ei erau rivalii si reprezentau un pericol pentru persoanele apropiate.

 

Practic, toate cercetatorile stiintifice ajung la aceeasi concluzie: barbatul nu este conceput astfel incat sa poata intelege femeia de langa el, motiv pentru care, atunci cand o femeie are senzatia ca starea ei de spirit este ignorata de partener, de prieten, de sef, ar fi bine sa stie ca nu este neaparat vorba de indiferenta din partea barbatului.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *