Search for content, post, videos

De ce barbatii ajung sa urasca filmele siropoase. Ce efect sexual au asupra lor

Potrivit unui studiu realizat in Olanda, la care au participat 78 de femei si 86 de barbati, scenele siropoase din filme au efecte negative asupra sexualitatii barbatilor.

Astfel, filmele siropoase nu doar ca afecteaza negativ interesul barbatilor din punct de vedere sexual dar si duc la scaderea apetitului acestora, dupa cum arata studiu.

Pentru realizarea acestui studiu, cei care au participat au vizionat trei clipuri. Primul ilustra un cuplu in timpul sexului, al doilea o scena romantica din filmul Titanic iar al treilea a fost un documentar despre englezi.

Rezultatele studiului au fost cu adevarat uimitoare. Astfel, asa cum era de asteptat, barbatii au fost receptivi la scenele cu sex, in timp ce femeile au reactionat mai bine la senele romantice. Insa, in mod susprinzator, documentarul istoric a avut un efect mai puternic asupra apetitului lor sexual decât scenele siropoase din Titanic.
Barbatii au nevoie de o stimulare vizuala explicita ca sa le creasca libidoul. Sexualitatea lor este mai dependenta de contextul relatiei. In cazul femeilor, atasamentul este mai important, pentru ca partenerul trebuie sa ramana cu ele si sa creasca împreuna copiii. Prin urmare, este normal ca sexualitatea feminina sa fie corelata cu relatia de cuplu“, a explicat dr. Mareike Dewitte, coordonatorul studiului si, asistent profesor de psihologie clinica.

O dovada foarte clara în acest sens o reprezinta studiile în care femeile trebuie sa priveasca filme erotice. „Corpul lor reactioneaza – excitarea genitala exista – dar ele nu simt nimic. În schimb, daca ele se uita la un film erotic pentru femei, în care exista o poveste, excitarea sexuala va fi mai puternica“, explica dr. Dewitte. În aceste conditii, nu este de mirare ca raspunsul sexual al femeilor a fost mai puternic dupa vizionarea scenelor romantice decât dupa cele erotice. Fanteziile stimuleaza mai mult femeile, mai spune autorul studiului.

Pentru a intari aceasta idee, Dewitte sbuliniaza si felul in care filmele erotice actioneaza asupra femeilor: Corpul lor reactioneaza, excitarea genitala exista, dar ele nu simt nimic. În schimb, daca ele se uita la un film erotic pentru femei, în care exista o poveste, excitarea sexuala va fi mai puternica.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *