Search for content, post, videos

De ce ai nevoie pentru siguranta in relatie

Nesiguranta in relatie ne face sa actionam irational. Exista persoane care trimit sute de mesaje sau de telefoane de verificare. Ajung chiar si sa verifice contul de Facebook al partenerului.

Chiar daca nu este un comportament normal, este comportamentul unui om care nu este sigur in relatie, iar din gelozie ajunge la tot felul de gesturi disperate. De ce ai nevoie pentru a te simti sigur intr-o relatie de cuplu.

Iata ce poti face pentru a te simti in siguranta in relatie, fara a depasi limita.

Asteptand sa primesti siguranta si fericire din partea altor persoane, nu faci altceva decat sa-ti cresti tie nesiguranta. Cand esti dezamagit iti pierzi din incredere, iar cand siguranta ta depinde de cineva, nu mai ai niciun control. Asa ca in loc sa te simti respins, tradat si nesigur, trebuie sa inveti sa-ti oferi singur siguranta in relatii.

Ofera-ti siguranta
Atunci cand nu te simti sigur, ai anumite frustrari din copilarie sau din fostele relatii, au existat oameni care te-au respins, te-au facut sa te simti neimportant sau nu te-au respectat, trebuie sa inveti sa mergi mai departe si sa evoluezi. Schimba ceva la tine, citeste o carte, invata o limba noua sau fa ceea ce-ti place. Asta iti va da incredere in tine.

Fii independent
Este foarte important sa-ti pastrezi independenta, chiar daca esti intr-o relatie. Cand devii dependent de o relatie vei ajunge sa ai niste limite bine definite. Independenta te face mai sigur de tine si este foarte important sa-ti pastrezi sentimentul identitatii de sine si sa ai grija de propriile nevoi. Daca ai pasiuni si hobby-uri, nu renunta la ele atunci cand iti faci o relatie. Toata lumea are nevoie sa se simta in siguranta intr-o relatie, dar pentru asta se bazeaza pe celalalt. Nimic mai gresit! Asta ii va face si mai nefericiti.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *