Search for content, post, videos

Datingul online, leacul singuratatii omului modern

Stiati ca, potrivit statisticilor, in Romania sunt 94 de barbati la 100 de femei? Ca 11 milioane de romani nu au un partener, peste jumatate fiind din Bucuresti?

Ca doar 5,9% din acestia folosesc un site de dating? Si mai stiati ca, din cele aproape 30.000 de site-uri romanesti, doar 157 sunt dedicate dragostei virtuale?

Desi, in medie, o persoana de 27 de ani are 11 prieteni singuri, romanii sunt mai reticenti in ceea ce priveste folosirea mediului virtual specializat pentru a-si gasi sufletul pereche, spre deosebire de oamenii din tarile occidentale sau SUA. De pilda, in Europa, 10% din burlaci si burlacite isi cauta un partener pe site-urile de dating. Totusi, piata este in crestere in ultimii ani, Sentimente.ro (infiintat in 2001), liderul pe acest segment, ajungand la peste 800.000 de conturi inregistrate.

Printre motivele care au dus la cresterea numarului de persoane singure si, implicit, a pietei de dating online se numara:

 stilul de viata orientat spre cariera si mai putin spre viata personala

scaderea implicarii si cresterea pretentiilor

cresterea numarului de divorturi, numarul persoanelor singure este in crestere cu 9% de la an la an

Piata/Indicator

Numardesite-uri Vizitatori/7zile Afisari/7zile
TotalRomania 29.436 42milioane 300milioane

Matrimoniale

157

654.000 19.2milioane
%Matrimoniale

vsTotal

0.5%

1.40%

6.40%

 

Potretul utilizatorului de dating online (infografie atasata)

Potrivit unei statistici realizate de Sentimente.ro, cel mai mare site de profil din Romania, numarul barbatilor care isi cauta perechea pe internet este mai mare decat cel al femeilor.

Vârsta dominantă este 25-34 de ani (42%), urmatoarea in top fiind 35-44 de ani (28%).

Cei mai activi utilizatori au între 40 şi 44 de ani: trimit mesaje, comentează şi vizitează cele mai multe profile. Ei sunt, se pare, interesaţi mai ales de femei de aceeaşi vârstă, deoarece majoritatea mesajelor se îndreaptă către acest segment.

Cele mai căutate femei au, în general, vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani. Ele primesc cele mai multe mesaje, inclusiv de la bărbaţi mai tineri.

Majoritatea utilizatorilor au venituri de până în 1.200 de euro

47% din utilizatorii Sentimente.ro sunt absolventi de facultate

Cum a reusit Sentimente.ro sa obtina o treime din increderea utilizatorilor de site-uri de dating?

1.Dintotdeauna, orice profil de pe Sentimente.ro a fost trecut printr-un amplu sistem de verificare:

fiecare fotografie, inainte sa apara pe site, este aprobata manual de catre echipa Sentimente.ro

prin revizuire manuala trec si: fiecare descriere de profil/nume de utilizator/materiale audio, video incarcate de utilizatori

 

2.Sentimente.ro are un sistem de raportare abuz rapid si usor de folosit de orice tip de utilizator, la indemana peste tot in site

raportarile sunt tratate de echipe specializate de Asistenta Clienti in maximum 12 ore

3.Sentimente.ro beneficiaza de un sistem inteligent de banare a utilizatorilor careincalca regulile:

acestora li se restrictioneaza complet accesul la comunicare si interactiune pe site pentru diferite perioade de timp (in functie de gravitate)

chiar daca acestia isi sterg contul si creeaza un altul, sistemul este capabil sa identifice utilizatorul si sa mentina restrictia

este cel mai avansat sistem de restrictionare a accesului pe care il poate folosi un site dating

4. Sentimente.ro a implementat un concept de dubla verificare:

pentru a veni in ajutorul echipelor de Asistenta Clienti, exista procese automate care detecteaza cuvinte/sintagme/elemente interzise si le evidentieaza/marcheaza in “black lists” (liste negre) astfel incat factorul uman si procesul automat sa aiba 100% rata de succes in filtrarea continutului site-ului

regulile de conduita pe site si listele negre sunt updatate constant

 

5. Siguranta utilizatorilor pe site-ul Sentimente.ro si mentinerea unui spatiu online civilizat sunt asigurate 7/7 de catre echipe specializate de Customer Service.

Dovada ca Sentimente.ro este un site de dating serios, care ajuta in mod real si constant romani din toata tara, si nu numai, sa-si gaseasca pereche sunt chiar testimonialele utilizatorilor.

 

Iata doar doua dintre miile de povesti de success

„Prin Sentimente ne-am cunoscut, a doua zi ne-am intalnit si… in 5 luni ne-am casatorit. Dupa un an a aparut rodul iubirii noastre, baietelul nostru! Deci, e posibil daca esti serios si stii ce vrei”, Camelia si Ionel (Focsani).

“Am inceput sa ne scriem mesaje pe Sentimente.ro la sfarsitul lunii octombrie 2012. Am descoperit ca ne asemanam foarte mult si ca ne completam reciproc, ceva ce nici unul din noi nu mai avusese inainte. A existat o conexiune, o chimie foarte puternica intre noi de la inceput…. si am  ajuns ca in data de 30 decembrie 2012 sa o cer in casatorie, iar ea a acceptat.” Mihai si Cristina (Bucuresti).

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *